"Ajkule" se oštre za Mađare, Gojković: Možemo do polufinala

Rival u petak u četvrtfinalu je selekcija Mađarske, a cilj "ajkula" je da izbore plasman na završni turnir Svjetske lige u Beogradu
442 pregleda 0 komentar(a)
Filip Roganović, Foto: Reprezentacija Crne Gore
Filip Roganović, Foto: Reprezentacija Crne Gore

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore od ponedjeljka u Zagrebu trenira sa selekcijom Hrvatske pred start finalnog turnira Evropa kupa u tom gradu.

Rival u petak u četvrtfinalu je selekcija Mađarske, a cilj "ajkula" je da izbore plasman na završni turnir Svjetske lige u Beogradu.

Pored domaćina Srbije, sa ovog turnira još tri najbolje selekcije izboriće završnicu Svjetske lige u junu mjesecu.

"Skupili smo se u ponedjeljak da odradimo nekoliko treninga sa reprezentacijom Hrvatske, s obzirom na to da ćemo ovaj turnir igrati prvi put po novim pravilima koja su usvojena u decembru. Probali smo nova pravila kroz par treninga, u narednima ćemo pokušati da se spremimo, više taktički za tu utakmicu četvrtfinala sa Mađarskom. Jako važna utakmica, jer bi možda već pobjedom protiv njih mogli da obezbjedimo plasman na finalni turnir Svjetske lige. Znamo koliko su Mađari kvalitetni, znamo da su vratili dva bitna igrača, možda i najvažnija. Biće izuzetno teško, ali što je najvažnije svi smo zdravi. Nadam se da ćemo biti na nivou, i da možemo doći do polufinala", kazao je selektor Vladimir Gojković.

Za reprezentaciju će u Zagrebu igrati Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Slaven Kandić, Aleksa Ukropina, Bojan Banićević i Filip Klikovac.

RASPORED:

Petak, 5. april:

15:00h Crna Gora - Mađarska - G1

16:45h Španija - Srbija - G2

18:30h Italija - Rusija - G3

20:15h Grčka - Hrvatska - G4

Subota, 6. april:

15:00h poraženi G1 - poraženi G3

16:45h poraženi G2 - poraženi G4

18:30h pobjednik G1 - pobjednik G3

20:15h pobjednik G2 - pobjednik G4 Nedjelja, 7. april: Mečevi za plasman