"Ajkule" preko Mađara žele do Beograda i šanse za Tokio

Ukoliko pobijede Mađare, “ajkule” će se plasirati u polufinale, a vjerovatno i izboriti prolaz na završni turnir, koji se igra u Beogradu
359 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra ima prvi važan takmičarski ispit u 2019. godini.

Na četvrtfinalnom turniru evropske zone Svjetske lige igraju protiv Mađarske u Zagrebu od 15 sati.

Ukoliko pobijede Mađare, “ajkule” će se plasirati u polufinale, a vjerovatno i izboriti prolaz na završni turnir, koji se igra u Beogradu.

Iz Zagreba će tri ekipe izboriti prolaz na završnicu Svjetske lige, s tim da domaćin Srbija ima zagarantovano mjesto, a veliki je favorit u četvrtfinalu protiv Španije.

"Bilo bi jako dobro da savladamo Mađare i plasiramo se na završni turnir Svjetske lige, ali neće biti lako jer je ovaj turnir specifičan iz dva razloga. Prvo, ekipe su dosta iscrpljene, igraju se tri meča u tri dana. Igrači iz bilo koje reprezentacije nijesu pripremljeni fizički i psihički da odigraju tri meča zaredom. Ja se nadam da će motivacija kod svagog igrača iz naše ekipe biti na visokom nivou, i da će se svi ti neki problemi prevazići. Druga stvar, igraće se po novim pravilima, i vidjećemo koliko smo im se prilagodili. Imali smo sreće da budemo u Zagrebu sa Hrvatskom četiri dana, odradili smo nekoliko zajedničkih treninga, odradili par taktičkih stvari koje su najbitnije da bi se ekipa prilagodila na nova pravila. Nadam se da smo u tome uspjeli, da smo se adaptirali, i da će to protiv Mađara izgledati dosta dobro", poručio je Aleksandar Ivović.

Pobjednik Svjetske lige kvalifikovaće se na Olimpijske igre.

RASPORED:

Petak, 5. april:

15:00h Crna Gora - Mađarska - G1

16:45h Španija - Srbija - G2

18:30h Italija - Rusija - G3

20:15h Grčka - Hrvatska - G4

Subota, 6. april:

15:00h poraženi G1 - poraženi G3

16:45h poraženi G2 - poraženi G4

18:30h pobjednik G1 - pobjednik G3

20:15h pobjednik G2 - pobjednik G4

Nedjelja, 7. april:

Mečevi za plasman

Bonus video: