Vaterpolisti Jadran na prijemu kod gradonačelnika Novog: Napravili više od stvarnih mogućnosti

“Klub donosi rezultate, i uz korektnost od strane opštine, imamo jako perspektivan preduslov za dobre sportske razultate i ubuduće, poručio je predsjedni Jadrana Đuro Marić
272 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti na prijemu, Foto: Opština Herceg Novi
Vaterpolisti na prijemu, Foto: Opština Herceg Novi

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi, na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem, primilo je danas članove vaterpolo kluba Jadran koji su nedavno bili na korak od ostvarenja istorijskog uspjeha u Evrokupu.

Klubu je uručena zahvalnica za dostojanstveno predstavljanje sporta, zemlje i grada iz kojeg dolaze, kao i za ostvareni evropski rezultat i promociju Herceg Novog kroz sport, saopšteno je iz lokalne uprave.

Predsjednik Katić je zahvalio vaterpolistima Jadrana na njegovanju sportske tradicije Herceg Novog.

“U nastavku vaših karijera, da li kroz vaterpolo klub Jadran ili drugi angažman, želim vam puno uspjeha, posebno kada su u pitanju reprezentativne obaveze. Hvala vam što predstavljate Herceg Novi i državu na reprezentativnom nivou, i što ćemo, nadam se, ponovo imati priliku da vas ugostimo. Opština Herceg Novi će vam i ubuduće biti dobar i pouzdan partner”, poručio je Katić.

Potpredsjednik Miloš Konjević čestitao je igračima i stručnom štabu na hrabroj igri, te naglasio da mu je izuzetno drago da veliku većinu fonda igrača PVK Jadran čine upravo mladi Novljani.

Kako je istakao predsjednik PVK Jadran Đuro Marić rukovodstvo kluba zadovoljno je činjenicom da je okrenuta nova strana saradnje opštine I kluba, koja funkcioniše na obostrano zadovljstvo.

“Klub donosi rezultate, i uz korektnost od strane opštine, imamo jako perspektivan preduslov za dobre sportske razultate i ubuduće, poručio je Marić.

On je istakao da je, i pored toga što nije pređena poslednja stepenica, ostvaren izuzetan rezultat.

“Potičemo iz male sredine, malog grada, iz uslova koji su u odnosu na evropske velikane, ipak skromni. Mislim da smo napravili i više nego što se bile naše stvarne mogućnosti. Napravili smo fenomenalan iskorak, i na tome čestitam našem timu”, kazao je Marić i dodao da među 19 igrača koji su ove takmičarske godine igrali, samo tri nisu ponikli u Jadranu, ali da jesu duži niz godina u klubu.

On je informisao rukovodstvo Opštine Herceg Novi i da je skupština kluba završila sve obaveze oko osnivanja, odnosno registracije, kako bi u potpunosti bilo formalizovan vlasnički udio Opštine Herceg Novi u tom klubu.

Bonus video: