Gojković: Imao sam možda i najbolju grupu igrača sa kojom sam radio

Novljani su osvojili šestu uzastopnu titulu (i duplu krunu), a ukupno 15. u klupskoj istoriji
822 pregleda 1 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana sa šampionskim peharom
Vaterpolisti Jadrana sa šampionskim peharom
Ažurirano: 02.05.2019. 23:11h

Vaterpolisti Jadran Carina potvrdili su dominaciju na domaćoj sceni. Sa 3-0 u finalnoj seriji protiv Budve, iako rezultatski nešto teže nego prethodnih sezona (15:12, 7:3, 12:10), Novljani su osvojili šestu uzastopnu titulu (i duplu krunu), a ukupno 15. u klupskoj istoriji.

"Čestitam svim momcima, jako sam srećan zbog šeste uzastopne titule, koja je ostala na Škveru, gdje i pripada. Bilo je uspona i padova, ali je sezona bila jako uspješna. Mislim da smo svi jako zadovoljni, a na kraju je malo preovladao i umor, vidjelo se to u finalu protiv Budve", rekao je Đuro Radović, jedan od najzaslužnijih za uspješnu sezonu Jadrana.

Jadran je, tako, stavio tačku na sjajnu sezonu u kojoj je stigao do finala Evrokupa, gdje je u dvomeču nesrećno poražen od Marseja. Osim duple krune u Crbnoj Gori, Novljani su igrali i na fajnl-foru Regionalne lige, gdje su u polufinalu poraženi od Juga...

"Finale je, svakako, bilo zanimljivo, jer je Budva bila bolja nego prethodnih godina, a mi nismo bili na nivou na kojem možemo da budemo, na kojem smo bili 80 odsto ove sezone. U posljednjih mjesec dana se nismo potpuno vratili u pravi kolosijek, što je u neku ruku i razumljivo. Mislim da smo imali uspješnu sezonu, u avgustu, kada smo okupili potpuno novu ekipu, svi su sumnjali u to. Ali, to je jedna fantastična grupa igrača, možda i najbolja sa kojom sam radio u ovih sedam godina. Ovo je njihova velika sezona, koja je samo početak njihovog daljeg napretka", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Treći meč finala plej-ofa bio je i posljednji u karijeri za igrača Budve i bivšeg reprezentativca Damjana Danilovića.

Bonus video: