Nikola Moskov uživa u grčkoj avanturi

Crnogorski vaterpolista i član Apolona je ove sezone dao 113 golova
1189 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Moskov, Foto: Privatna arhiva
Nikola Moskov, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.05.2019. 17:00h

Prošle godine je najavio ozbiljnu internacionalnu karijeru, a ove je još jednom potvrdio nesporan napadački potencijal - crnogorski vaterpolista Nikola Moskov obilježio je još jednu sezonu u Grčkoj.

Član Apolona, bivši igrač Jadran Carina, prije desetak dana je sa Apolonom okončao sezonu koja je uz malo sreće mogla još da traje.

Njegov tim je u polufinalu plej-ofa eliminisan od favorita Vuljagmenija (2:1), koji će pokušati da prekine šestogodišnju dominaciju Olimpijakosa.

U Apolonu, ipak, nemaju razloga da tuguju, iako su polufinalni dueli bili veoma zanimljivi...

"Sezona je prošla bolje nego što smo i mogli da zamislimo. Cilj je od početka bio da se uđe u plej-of i uspjeli smo u tome. Nismo bili ni daleko od plasmana u finale, igrali smo tri utakmice sa Vuljagmenijem, a u majstorici nam je falilo i sreće", kaže Moskov i nastavlja:

"Presudilo je iskustvo koje je na strani protivnika, ekipe koja je ove sezone igrala četvrtfinale Evrokupa, ali smo na kraju u duelu za treće mjesto bili bolji od Etnikosa, što nam je donijelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Možemo da kažemo da je sezona odlična", ističe Moskov.

Ekipno - sezona je, dakle, bila odlična. A na ličnom planu - perfektna. Moskov je, naime, dao čak 113 golova i bio je najbolji strijelac grčkog šampionata drugu godinu zaredom.

"Nadmašio sam samog sebe u ovoj sezoni. Prošle sam bio prvi strijelac sa 85 pogodaka, ostavio sam iza sebe nema velika vaterpolo imena i pokazao sebi da mogu. Ove sam se zaustavio na 113 i ponosan sam. Taj kontinuitet je veoma značajan za mene kao mladog igrača i daje mi dodatnu motivaciju da budem bolji iz dana u dan", ističe Moskov.

Ljeto neće donijeti promjene. Moskov ostaje u Apolonu makar još narednu sezonu.

"Divno mi je u Apolonu, od početka su me prihvatili kao svoje dijete. Produžio sam ugovor, želim da pokušamo da napravimo korak više u prvenstvu, da dođemo do finala i da budemo konkurentni u Evropi. To su ambicije, vidjećemo jesu li realne", jasan je napadač koji u oktobru puni 22 godine.

Moskov je bio član gotovo svih mlađih crnogorskih selekcija. Samim tim je i logično da se nada da u bliskoj budućnosti može da dobije šansu i da debituje za seniorski tim “ajkula”.

"Ne treba napominjati da je san svakog sportiste da predstavlja svoju zemlju. Nastaviću da naporno treniram, da se svakodnevno u bazenu dokazujem i nadam se da će šansa doći. Najvažnije je da budem spreman da je iskoristim i da pokažem koliko mogu i da li sam sposoban da budem dio reprezentatacije", zaključio je Moskov.

Bonus video: