"Ajkule" se spremaju za novi izazov, Ivović: Najvažnije je da budemo zdravi i da stvorimo hemiju

Svjetsko prvenstvo u Gvangžuu počinje 14. jula
803 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganovic
Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganovic

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ulazi u završnio dio priprema pred Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji.

Selekciji su se priključili i igrači iz klubova koji su igrali završnicu Evrolige, pa selektor Vladimir Gojković u punom sastavu odrađuje pripreme na Škveru.

Od danas je sa ekipom i Aleksandar Ivović koji je i pored naporne sezone sa Pro Rekom jedva čekao da se priključi reprezentaciji.

"Nema odmora, ali nisam ja jedini od igrača koji su u ovoj situaciji. Nas trojica koji smo bili u završnici Evrolige ove sedmice ćemo trenirati laganim tempom, a zatim krećemo sa dvodnevnim treninzima. Polako ulazimo u trenažni proces koji je svako ljeto isti. Ekipa je u odnosu na prošlu godinu izmijenjena. Svi smo željni i orni za ovo novo što nas očekuje, nova takmičenja za reprezentaciju", poručio je Ivović.

Reprezentacija će do nedjelje trenirati u Herceg Novom, dan kasnije je put u Bečej, gdje će Ivović i drugovi trenirati sa Francuskom do 19. juna.

Dan kasnije naša selekcija putuje za Njemačku gdje će učestvovati na turniru (21. do 23. jun) na kojem će igrati još Italija i Grčka.

"Raspored je gust, biće teško napraviti koncept priprema, jer period nije dug do odlaska na Svjetsko prvenstvo. Turnir u Njemačkoj je jako interesantan, jer će se igrati po novim pravilima. Nismo imali puno utakmica po novim pravilima tokom sezone, sem završni turnir Evropa kupa u Zagrebu. Nastavak sezone je opet bio po starim pravilima, tako da ćemo pokušati da se adaptiramo što bolje. Početkom jula idemo u Kinu gdje ćemo trenirati sa selekcijama Kine i Kanade. Treba imati što više utakmica da bi ekipa vidjela šta da prihvati a šta ne od novih pravila", istakao je naš as.

Nakon Njemačke i dva slobodna dana, izabranici Vladimira Gojkovića treniraće na Škveru, a 4. jula okupiće se u Podgorici gdje će odraditi večernji trening pred put za Kinu na finalne pripreme.

Svjetsko prvenstvo u Gvangžuu počinje 14. jula.

Dan kasnije Crna Gora igra sa Srbijom prvi meč u grupi. Naredni rival je Grčka, 17. jula, a u trećem kolu, 19. jula, protivnik je Južna Koreja.

Prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri grupe plasiraće se u četvrtfinale, a druga i treća reprezentacija igraće utakmice za plasman među osam najboljih.

"Grupa jeste teška, ali na velikim takmičenjima je uvijek tako. Često puta se pokazalo da su se osvajale medalje i kad je bila teške grupa, a da nisu kada je bio lakši put. Ja o tome ne razmišljam, mislim da o tome ne treba da razmilja niti jedan naš igrač. Najvažnije je da pripreme odradimo što bolje, da svi igrači do budu zdravi, da pokušamo da se uigramo i da stvorimo hemiju koja bi na kraju mogla da nas odvede do završnice Svjetskog prvenstva", zaključio je Ivović.

Bonus video: