Vaterpolisti sparinguju s Francuzima pred turnir u Njemačkoj

Treninzi sa „trikolorima” će ujedno biti dobra uvertira za turnir na kojem će od petka do nedjelje pored „ajkula” učestvovati i Njemačka, Italija i Grčka
668 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: BCN2018
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: BCN2018

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore završila je najteži dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, a naredna dva dana će raditi sa selekcijom Francuske u Bečeju.

Sparing sa „trikolorima” će ujedno biti dobra uvertira za turnir u Njemačkoj na kojem će od petka do nedjelje pored „ajkula” učestvovati i domaćin, Italija i Grčka.

„Već dugo radimo, pogotovo igrači koji su krenuli od 9. maja. Neki stariji su se priključili 16. maja, stranci krajem mjeseca, tako da smo dugo na okupu. Posljednje tri sedmice smo bili kompletni, sem trojice koju su igrali završnicu Lige šampiona. Sproveli smo taj neki glavni plan i zadovoljan sam svime što smo prošli. Odgovorili su svim obavezama, nismo imali velikih problema, s tim što je Vlado Popadić ranije otpao zbog povrede lakta koju vuče od kraja klupske sezone”, rekao je selektor Vladimir Gojković i dodao:

„Možda na kraju bude dobro, ali ja bih više volio da smo se plasirali na finalni turnir Svjetske lige. U Njemačkoj ćemo prije turnira imati i dva sparinga sa domaćinom, tako da nam je ova sedmica izuzetno važna da se koliko-toliko prilagodimo novim pravilima”, istakao je Gojković.

Na pripreme u Bečej su otputovali: Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Aleksa Ukropina, Bogdan Đurđić, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Slaven Kandić, Dimitrije Obradović, Stefan Pješivac, Stefan Vidović, Dušan Matković, Dimitrije Kriještorac i Petar Tešanović.

Ekipi će se u srijedu, neposredno pred put u Njemačku, pridružiti Aleksandar Ivović, Mlađan Janović i Dejan Lazović.

Bonus video: