ŠANSA ZA „AJKULE”

Srbija bez sedmorice veličanstvenih na Svjetskom prvenstvu

Dejan Savić je odlučio da u Južnu Koreju ne vodi Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Stefana i Branislava Mitrovića i Milana Aleksića
4332 pregleda 2 komentar(a)
Vaterpolisti Srbije, Foto: VSS
Vaterpolisti Srbije, Foto: VSS

Odlična vijest za vatepolo reprezentaciju Crne Gore stiže iz Srbije - selektor najdominantnije sile posljednjih godina, Dejan Savić, odlučio je da na Svjetsko prvenstvo ne vodi sedam najboljih igrača!

Poslije osvajanja zlata u Svjetskoj ligi i izborene vize za Olimpijske igre u Tokiju, „delfini” će gotovo u rezervnom sastavu igrati u južnokorejskom Kvangdžuu, gdje će u prvoj fazi igrati sa „ajkulama”, Grčkom i selekcijom domaćina.

Savić je, naime, odlučio da u Aziju ne vodi Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Stefana i Branislava Mitrovića i Milana Aleksića.

Glavni igrač će biti Tivćanin Dušan Mandić, a tu su i Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Miloš Ćuk...

„Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svjetsku ligu. Za nas je Boegrad bio cilj sezone. Ispunili smo ga i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio. Niz godina, a posebno u posljednje dvije, naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja. Zato sam odlučio da sada pauziraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osjete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu poslije Tokija”, rekao je Dejan Savić.

Na spisku od 14 igrača za Svjetsko prvenstvo su Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Nikola Dedović, Miloš Ćuk, Ognjen Stojanović, Sava Ranđelović i Veljko Tankosić.

Preporučujemo za Vas