VELIKI VATERPOLISTA I SPORTISTA ZAVRŠIO KARIJERU U NACIONALNOM TIMU

Šćepo, majstore: Bila je čast i privilegija

U briljantnoj karijeri, ostala je samo jedna neispunjena želja - olimpijska medalja. Tri puta je sa Crnom Gorom bio na korak, tri puta su "ajkule" bile četvrte
14374 pregleda 6 komentar(a)
Miloš Šćepanović na Olimpijskim igrama u Pekingu, Foto: LASZLO BALOGH
Miloš Šćepanović na Olimpijskim igrama u Pekingu, Foto: LASZLO BALOGH

Miloš Šćepanović, jedan od najboljih sportista u modernoj istoriji Crne Gore, legendarni vaterpolo golman, više neće nositi kapicu nacionalnog tipa.

Simbol zlatne generacije "ajkula" sa 36 godina je odlučio da se oprosti od reprezentacije, a da igračku karijeru nastavi u Marseju.

"Bila je priviliegija i zadovoljstvo biti dio reprezentacije i predstavljati zemlju na najvećim takmičenjima. Mislim da smo uradili mnogo toga i da su naši rezultati za respekt. Pored toga, reprezentacija je i obaveza, pa sam odluku donio uz konsultacije sa selektorom i predsjednikom saveza. Oni su izrazili želju da dok god budem igrao mogu da se stavim na rasopolaganje, ali neće biti potrebe za tim, jer imamo sjajne golmane - uživam da gledam Dejana (Lazovića) i Slavena (Kandića)", rekao je Šćepanović, uz zahvalnosti svim selektorima i trenerima, kao i predsjednicima vaterpolo saveza, sa kojima je sarađivao tokom karijere.

U briljantnoj karijeri, ostala je samo jedna neispunjena želja - olimpijska medalja. Tri puta je sa Crnom Gorom bio na korak, tri puta su "ajkule" bile četvrte.

"Počeo sam da razmišljam da mi je žao što sam uopšte i bio na Olimpijskim igrama. Toliko mi je žao da imam i neke negativne emocije prema Igrama", iskren je Šćepanović.

Šćepo će ostati u crnogorskom vaterpolu, kao jedan od trenera mlađih selekcija, a biće u početku angažovan onoliko koliko mu obaveze u klubu budu dozvoljavale.

"Šta da kažem o Milošu? Od kada smo imali deset godina čini mi se da smo svaki dan zajedno. On je veliki golman, prije svega veliki čovjek. Znajući njegovo znanje i radnu etiku, siguran sam da će biti uspješan i u poslu kojim želi ubuduće da se bavi", rekao je Vladimir Gojković. 

"Bila mi je velika čast i privilegija da sa takvim momkom budem u reprezentaciji. Hvala mu na svemu što je uradio za našu reprezentaciju i za naš sport", kazao je Nikola Janović.

Preporučujemo za Vas