VATERPOLO REPREZENTACIJA SJUTRA ODLAZI U KINU NA ZAVRŠNE PRIPREME PRED SP

"Ajkule" osvajaju Aziju, Gojković: Ne strahujemo ni od koga, možemo sa svima

Crna Gora prvi meč na SP igraće sa Srbijom 15. jula, dva dana kasnije satsaće se sa Grčkom, dok je za 19. zakazan duel sa domaćinom
1150 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganovic
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganovic

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Svjetskom prvenstvu (SP) u Južnoj Koreji može da igra sa svima, nema kvalitet da prijeti, ali ni da strahuje od bilo kog rivala, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Šampionat je na programu od 15. do 27. jula, a Crna Gora će u preliminarnoj fazi igrati u grupi sa Srbijom, Grčkom i Južnom Korejom.

Gojković je najavio da će generalna proba crnogorskim vaterpolistima biti turnir u Kini, na kojem će, osim domaćina, učestvovati i selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

„Vjerujem da ćemo kroz taj turnir doći do željene forme za start SP i da će nam pomoći da dobijemo realnu sliku. Imamo ambicije, veliki je ulog, ne bježimo od odgovornosti. Pokušaćemo da kroz dobar plasman obezbijedimo olimpijsku vizu za Tokio. To bi bilo izuzetno značajno“, rekao je Gojković na konferenciji za novinare.

On je, navodeći da niko nema mlađu ekipu i toliko mladih igrača, kazao da bi želio da njegovi izabranici ponove nivo igre od prošle godione.

„Bio bih zadovoljan da budemo na tom nivou, ili iznad toga. Cijelu prošle sezonu nijesmo bili nadigrani, imamo kombinaciju mladih igrača i iskustva. Možemo da igramo sa svima, ne možemo da prijetimo, ali ni da strahujemo od nikoga. Moramo biti blizu našeg maksimuma. Nemamo individualni kvalitet na papiru, ali možemo pružimo dosta“, rekao je Gojković.

Crna Gora prvi meč na SP igraće sa Srbijom 15. jula, dva dana kasnije satsaće se sa Grčkom, dok je za 19. zakazan duel sa domaćinom.

Kapiten Draško Brguljan kazao je da je na pripremama urađen veliki posao i da reprezentacija spremno dočekuje start šampionata.

"Atmosfera je na izuzetnom nivou, idemo motivisani da napravimo dobar rezultat. Znamo kakvu grupu imamo, ne obaziremo se na cilj, već samo na početak i duel sa Srbiojom. Tako će biti i sa svakom narednom utakmicom“, rekao je Brguljan.

On je naglasio da je crnogorska reprezentacija kvalitetom napredovala u odnosu na posljednje dvije godine.

„Prošle godine pokazali da možemo da igramo dobro, približili se najboljim ekipama. Ne možemo da prijetimo, na posljednjih nekoliko takmičenja nemamo medalju. Ne spadamo u grupu favorita. To su Srbija, Hrvatska, Mađarska i Italija. Tu su i Grčka i Španija, SAD i Australija. Njima posebno će odgovarati nova pravila“, rekao je Brguljan.

Podršku vaterpolistima pružio je nekadašnji kapiten, ministar sporta i mladih, Nikola Janović podsjećajući da vaterpolo reprezentacija do sada osvojila četiri medalje na najprestižnijim takmičenjima.

“Smatram da mogu da ostvare dobar rezultat, ali sve što možemo od njih da tražimo jeste da se bore kao i uvijek do sada, da daju sve od sebe. Kako god da bude oni su za nas bili i ostaće naše zlatne ajkule”, kazao je Janović.

"Ljestvica uspjeha našeg saveza je davno postavljena i moramo biti toga svjesni. Ne možemo i nećemo da bježimo od toga, na svako takmičenje naše selekcije idemo na medalju. Zlato iz Malage ostaje trajna inspiracija svim crnogorskim sportistma za buduće uspjehe. Želimo da i u Južnoj Koreji odigramo kako znamo, uz malo sreće možemo očekivati dobre rezultate“, rekao je Bajić.

Uoči puta u Aziju, Vaterpolo savez je produžio ugovor o sponzorstvu sa kompanijom, koja “ajkule” prati 11 godina – Elektroprivredom Crne Gore.