"Ajkule" se spremaju za debi i derbi, Gojković: I kombinovana Srbija je jaka Srbija

Duel sa Srbijom, kojim se otvara vaterpolo turnir, na programu je u noći između nedjelje i ponedjeljka (1.30 časova)
2417 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović

Crnogorski vaterpolisti su stigli u južnokorejski Kvandžu, odradili prvi trening, pa je odbrojavanje do početka Svjetskog prvenstva i zvanično počelo.

Duel sa Srbijom, kojim se otvara vaterpolo turnir, na programu je u noći između nedjelje i ponedjeljka (1.30 časova) i mogao bi da bude najbolja najava svega što čeka „ajkule“ na turniru na kojem je medalja ogromna želja...

Okršaj sa „delfinima“ biće i specifičan, jer su u Južnu Koreju doputovali bez najvećih asova - nema Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Stefana Mitrovića i Branislava Mitrovića i Milana Aleksića.

- Došli smo da tražimo pobjedu protiv kompletne Srbije. A ova Srbija jeste slabija od ekipe koja je osvojila Svjetsku ligu, mada svi ti igrači imaju veliki motiv i kvalitet, što su i pokazali prije četiri godine kada su osvojili Svjetski kup. Igraju u dobrim klubovima, ali sigurno će biti lakše nego da igramo protiv njihovog najjačeg sastava - kaže crnogorski selektor Vladimir Gojković:

- Međutim, razmišljamo samo o sebi i da popravimo šta treba. Ako budemo na nivou na kojem možemo, imamo velike šanse da slavimo - ističe Gojković.

Iza crnogorskih vaterpolista je preko dva mjeseca priprema. Gojković je zadovoljan urađenim tokom ljeta, kao i turnirom u Kini, koji je bio generalna proba za SP.

- Ovdje je 13 igrača za koje mislim da su najbolji u ovom momentu. Dimitrije Obradović je otpao posljednji, ali i pored njega tu su bila još 3-4 igrača u užoj konkurenciji. Odluke su bile teške, ali vjerujem da ovaj tim trenutno može najviše da pruži. Zadovoljan sam svime što smo prošli, dizali smo formu kroz turnir u Kini, nadam se da ćemo biti spremni za taj prvi meč sa Srbijom koji je izuzetno važan - rekao je Gojković.

Pored Srbije, naši vaterpolisti su još u grupi sa Grčkom, koja je rival 17. jula, te Južnom Korejom (taj duel je na programu 19. jula). Plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirana ekipa iz grupe, dok drugoplasirana i trećeplasirana idu u razigravanje za plasman među osam najboljih.

Janović: Ono pravo počinje od osmine ili četvrtfinala

Jedan od lidera crnogorskog tima u Južnoj Koreji Mlađan Janović vjeruje da „ajkule“ pravu snagu treba da pokažu tek kada dođu utakmice u kojima nema popravnog - u nokaut fazi.

- Idemo iz meča u meč, prvo protiv Srbije, pa Grčke, potom imamo i Koreju, da polako podižemo formu. Svaka utakmica je važna, ali ne i odlučujuća, sem toga da li ćemo ići direktno u četvrtfinale ili moramo u osminu finala - rekao je Janović.

Srbija ima poštovanje, uprkos tome što je mijenjala sastav.

- Izmijenili smo ga i mi u posljednje 2-3 godine. To nosi i neke mane, ali i dobre stvari. Ti novi igrači u Srbiji će sigurno biti motivisani. Očekujem odličan meč, a mislim da će u ovoj grupi između Srbije, Grčke i nas odlučivati nijanse - kaže Janović.

Bonus video: