JOŠ DVA DANA DO POČETKA SVJETSKOG PRVENSTVA

Drašković: Prvo da savladamo Srbiju, pa ćemo onda razmišljati o narednim rivalima

Izabranici Vladimira Gojkovića su danas oradili dva treninga u Kvandžuu, prve po dolasku u Južnu Koreju. Oba zajednička sa Srbijom
2724 pregleda 1 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore
Vaterpolisti Crne Gore
Ažurirano: 13.07.2019. 19:37h

Još dva dana dijele vaterpoliste Crne Gore od početka Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Izabranici Vladimira Gojkovića su danas oradili dva treninga u Kvandžuu, prve po dolasku u Južnu Koreju. Oba zajednička sa Srbijom, selekcijom protiv koje će naša selekcija i otvoriti Svjetsko prvenstvo (u noći između nedjelje i ponedjeljka, od 1.30 čas).

"Zaista smo radili naporno od početka priprema, ostao je taj završnio dio, finese... Ekipa je na jako dobrom nivou, raspoloženi smo, atmosfera je odlična. Ja, kao debitanta na prvenstvu, jedva čekam da počne takmičenje. Nadam se da će biti uspješno, da ćemo ga i dobro otvoriti u duelu sa Srbijom. Ali, idemo korak po korak, pa ćemo vidjeti koje su nam mogućnosti. Svi znamo da je Srbija došla u izmijenjenom sastavu, ali to ne umanjuje njihov kvalitet. Jako važna utakmica, i daćemo sve od sebe da pobijedimo", poručio je golman Slaven Kandić.

Osim Srbije, rivali u grupi su još i Grčka i Južna Koreja. Prvoplasirana ekipa u grupi plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana igrati osminu finala.

"Počeli smo da se navikavamo na klimu i na bazene u Koreji. Ide sve kako treba, odlični su uslovi. Na startu nas čeka izuzetno jak protivnik, selekcija Srbije. Iako dolaze u izmijenjenom sastavu, baš zbog toga biće jako nezgodni. Mladi igrači, nova pravila... I mi se privikavamo na njih, ali kako nama tako i drugima. Ne razmišljam puno o eliminacionoj fazi, idem meč po meč. Prvo da savladamo Srbiju, pa ćemo onda razmišljati o Grčkoj i narednim rivalima. Što se tiče ostalih selekcija, tu je naravno Hrvatska, koja igra fantastično ove godine, zatim Španija, ali sve zavisi od toga kako će se koja ekipa adaptirati na nova pravila", istakao je Dragan Drašković.

Preporučujemo za Vas