"Ajkule" pred Grčku: Vrhunska ekipa, ali nije bez mana

Nakon remija sa Srbijom na startu (10:10), naši vaterpolisti znaju da bi porazom vjerovatno i zatvorili vrata prvog mjesta, samim tim bi i direktan plasman u četvrtfinale bio teško ostvariv
3478 pregleda 0 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Filip Roganović
Draško Brguljan, Foto: Filip Roganović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra nastavlja nastup na Svjetskom prvenstvu - čeka je duel sa Grčkom u 12.10 časova.

Nakon remija sa Srbijom na startu (10:10), "ajkule" znaju da bi porazom vjerovatno i zatvorile vrata prvog mjesta, samim tim bi i direktan plasman u četvrtfinale bio teško ostvariv.

"Grčka već četiri-pet godina igra na visokom nivou, a to se vidi i na klupskom nivou gdje Olimpijakos, za koji igra većina reprezentativaca, dominira u Evropi. Tako da je jasno da im je kvalitet što su dobro uigrani, dobro se poznaju i imaju sistem igre koji godinama praktikuju. Ne bi trebalo da bude većih iznenađenja, znamo šta možemo da očekujemo i odakle nam prijeti najveća opasnost. Probaćemo to da zatvorimo i nadam se da popravimo realizaciju koja nam je bila stvarno loša u posljednjih nekoliko važnih utakmica", poručio je selektor Vladimir Gojković.

Kapiten Draško Brguljan žali što njegov tim nije savladao Srbiju.

"Analizom smo zaključili da smo izgubili meč našim greškama, posebno smo na 10:8 imali veliki kiks u odbrani. Mislim da s igračem više, koji je bio takav kakav je, nismo ni zaslužili da prođemo bolje. Neriješen rezultat - nije ništa strašno, imamo i dalje šansu da budemo prvi u grupi", istakao je Brguljan i okrenuo se Grcima:.

"Grci su vrhunska ekipa. Posebno njihovih prvih sedam igrača, a uz Hrvatsku imaju i vjerovatno najbolji centarski par svijetu. Izuzetno su dobri, ali kao i sve ekipe na svijetu i oni imaju slabosti. Naročito kad im neko od tih sedam igrača nije u igri onda znaju jako da pate. Nisu dominantni na bekovskim pozicijama, što je dobro za nas, tako da će naši centri imati dubinu i bićemo u prilici da dosta lopti "ubacimo" i da šutiramo sa povoljnih pozicija. Naravno, sve to treba sprovesti u bazenu", kaže Brguljan.

Aleksa Ukropina očekuje teži meč od onog sa Srbijom.

"I laiku je jasno da naša realizacija napada sa igračem više nije bila kako treba u meču sa Srbijom. To je segment koji moramo da popravimo ako želimo da napredujemo i doguramo što dalje u nastavku šampionata. Grčka je taktički bolja u odnosu na Srbiju i ne oslanja se toliko na individualni kvalitet, a mislim i da plivački bolja ekipa od Srbije. Zato nas čeka zahtjevnija utakmica", istakao je Ukropina.

Bonus video: