SVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Gojković: Bili smo bolji; Janović: Nekoliko čudnih sudijskih odluka

Selektor Vladimir Gojković bio je zadovoljan igrom tima i zalaganjem igrača, ali žali za novom propuštenom prilikom da se upiše pobjeda
3434 pregleda 5 komentar(a)
Mlađan Janović
Mlađan Janović
Ažurirano: 17.07.2019. 14:59h

Crnogorski vaterpolisti i drugi put su igrali neriješeno na Svjetskom prvenstvu - identičnim rezultatom kao protiv Srbije na startu, završen je i meč sa Grčkom 10:10.

Selektor Vladimir Gojković bio je zadovoljan igrom tima i zalaganjem igrača, ali žali za novom propuštenom prilikom da se upiše pobjeda.

"Ostaje žal kao i nakon prve utakmice, možda i veći. Bili smo bolji većim dijelom utakmice, imali prednost koja je išla i do tri gola razlike. Oni su se dosta brzo vratili sa nekoliko odličnih šuteva. Nismo iskoristili igrača više, u početku je bio dobar, kasnije je to dosta sporo išlo. Njihov golman je imao dobru noć. Ne možemo biti nezadovoljni igrom, ne možemo biti nezadovoljni zalaganjem, vidjela se velika želja. Sem tog početka gdje smo napravili dvije, tri greške u odbrani, poslije je sve bilo u granicama onoga što smo željeli. Žao nam je što više ne odlučujemo sami o prvom mjestu i direktnom plasmanu u četvrtfinale", istakao je selektor.

Mlađan Janović, strijelac tri gola, kazao je da je Crna Gora zaslužila pobjedu.

"Ovaj rezultat je najmanje odgovarao i nama i Grčkoj, pa i Srbiji. Imali smo prednost, oni su uspjeli da se vrate, radi se o odličnoj ekipi. Odigrali smo dobro napad, dobar je bio i igrač više, sve do finiša, kada je malo zakazao. Dvije odlične ekipe, odličan meč, mislim da smo trebali da pobijedimo. Bilo je i nekoliko čudnih odluka rumunskog sudije, koji je bio malo naklonjen Grčkoj. Nije svirao očigledna isključenja u završnici, a u prvom poluvremenu imali smo samo jednom igrača više. Idemo dalje. vidjećemo da li ćemo igrati četvrtfinale ili osminu finala", kazao je Janović.

Preporučujemo za Vas