Eliminacija od Australije - dokaz da je Crna Gora daleko od svjetske vaterpolo elite

Crna Gora je znala da ispadne i od Njemačke, na SP prije 10 godina, i to kada je imala makar dva puta jači tim od sadašnjeg, samim tim ni ova eliminacija nije prvorazredna senzacija
16183 pregleda 74 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.07.2019. 12:07h

Još jedan nastup na Svjetskom prvenstvu i još jedno razočaranje za crnogorske vaterpoliste.

Pamte se Rim, Šangaj, Kazanj, Budimpešta, a sada je listi dodat i južnokorejski Kvangdžu - naši vaterpolisti su eliminisani u osmini finala i sada idu u ponižavajuću borbu za plasman od 9. do 12. mjesta.

Australija je slavila nakon peteraca, nakon što je u regularnom dijelu bilo 9:9, i ta 32 minuta morala su da budu dovoljna „ajkulama“ na putu do četvrtfinala.

Naši vaterpolisti su, istina, bili u zaostatku sve do treće četvrtine, a onda su poveli 7:5, pa 8:6, tada je i izgledalo da lome otpor upornih „kengura“...

Janović je pogodio prečku u idealnom napadu za plus tri i od tog trenutka Australija je opet počela da muči sve umornije izabranike Vladimira Gojkovića.

Opet je preokrenula, prije nego je Đuro Radović poravnao na 9:9, ispostavilo se pogodio i posljednji put na utakmici.

Crna Gora je znala da ispadne i od Njemačke, na SP prije 10 godina, i to kada je imala makar dva puta jači tim od sadašnjeg, samim tim ni ova eliminacija nije prvorazredna senzacija.

Prije će biti da je u ovom trenutku tužna realnost takva da Crnoj Gori više nisu mjera Srbija, Hrvatska, Italija ili Mađarska, već druga kategorija svjetskih i evropskih reprezentacija.

A je li eliminacija očekivana? Nije, jer Crna Gora i dalje ide na velika takmičenja makar sa ambicijom da juri medalje, a zašto ih ne osvaja - pitanje je na koje mogu da odgovore ljudi iz Vaterpolo saveza, selektor...

U ovom momentu, Crna Gora je daleko, predaleko od samog krema svjetskog vaterpola, pitanje je da li ima snagu da se brzo tom kremu i približi...

CRNA GORA - AUSTRALIJA 11:13 - NAKON PETERACA (1:3, 3:2, 4:2, 1:2, 2:4)

Kvangdžu - Bazen Univerziteta Nambu. Sudije: Goldenberg (SAD), Salnjičenko (Kazahstan).

Crna Gora: Lazović (četiri odbrane i peterac), Brguljan 1, Radović 2, Petković 1, Čučković, Ukropina, Janović, Đurđić 1, Ivović 3, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kandić.

Australija: Denerli (sedam odbrana i dva peterca), Kempbel, Dž. Ford, Kejs 4, Pauer, L. Edvards, Rouč 1, Janger 1, E. Ford 1, Put, Hauden 1, B. Edvards 1, Hrisantos.

Bonus video: