Ništa od polufinala, juniori nemoćni protiv Mađarske

Izabranici Petra Radanovića su poraženi danas 7:4, pa će nastaviti takmičenje borbom za plasman od 5. do 8. mjesta
1276 pregleda 0 komentar(a)
Juniorska vaterpolo reprezentacija
Juniorska vaterpolo reprezentacija
Ažurirano: 15.08.2019. 17:39h

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Tbilisiju (Gruzija).

Izabranici Petra Radanovića su poraženi danas u četvrtfinalu od Mađarske 7:4 (1:0, 3:2, 2:0, 1:2), pa će nastaviti takmičenje borbom za plasman od 5. do 8. mjesta.

Golom Marka Milića, Crna Gora je nakon dva minuta igre u drugoj četvrtini izjednačila na 1:1, ali je to bilo sve što se neizvjesnosti tiče na ovom meču.

Mađarska je povela 4:1, a onda je na 6:2, na dva minuta prije kraja treće četvrtine, riješila pitanje pobjednika.

U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Jovan Vujović sa tri gola, dok je Milić postigao jedan gol.

Mađarsku su do pobjede vodili Pal Vince Vingvari i Levente Žombor Segalmi sa po dva gola.

"Kao što sam i rekao prije meča, Mađarska je glavni favorit takmičenja. Dobro smo im parirali sve do isključenja Mršića sredinom druge četvrtine, kada su uspjeli da se odvoje, i protiv tako jake selekcije bilo je teško juriti rezultat. Mi smo plasmanom u četvrtfinale ispunili zacrtani cilj, jer moramo istaći da smo najmlađa reprezentacija na takmičenju, sa čak devet igrača koji su 2003. godište. Pokušaćemo u preostala dva meča da upišemo pobjede, što bi bio dobar rezultat na Evropskom", kazao je trener Petar Radanović.

Crna Gora će prvi meč u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta igrati u subotu protiv Rusije (14 sati), koja je četvrtfinale ubjedljivo izgubila od Španije (15:3), koja će biti rival Mađarskoj u polufinalu.

U drugom polufinalu se sastaju Grčka i Italija. Grčka je u četvrtfinalu bila bolja od Srbije 5:3, dok je Italija porazila Njemačku 13:6.

Bonus video: