Kraj bogate karijere: Mlađan Janović rekao "dosta"

Janović je posljednje veliko takmičenje odigrao ljetos na SP u Kvandžuu
10008 pregleda 5 komentar(a)
Mlađan Janović, Foto: Filip Roganović
Mlađan Janović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.09.2019. 13:25h

Proslavljeni crnogorski vaterpolista Mlađan Janović stavio je tačku na igračku karijeru, objavljeno je na sajtu Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

"Janović je odlučio da se nakon 19 godina povuče iz vaterpola, a tim povodom u prostorijama Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore u Podgorici u ponedjeljak 9. septembra biće održana pres konferencija", saopštio je VPSCG.

Mlađan je bio dio najvećih uspjeha "ajkula", uključujući i istorijski kada je osvojena titulu prvaka Evrope u Malagi 2008. godine.

Potom je 2012. osvojio srebrnu medalju na EP u Ajndhovenu, a godinu kasnije i srebro na SP u Barseloni.

Posljednje odličje na velikim takmičenjima prigrabio je 2016. u Beogradu (srebro), a ima i dva zlata (Podgorica 2009. i Budimpešta 2018), srebro (Niš 2010) i bronzu (Dubai 2014) sa finalnih turnira Svjetske lige.

Tri puta je bio učesnik Olimpijskih igara - u Pekingu, Londonu i Rio de Žaneiru.

Janović je sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore je 2002. godine osvojio bronzanu medalju u Svjetskoj ligi u Njujorku, dok je bio u sastavu iste reprezentacije 2003. godine kada je osvojena bronzana medalja na SP u Barseloni.

Karijeru je počeo u Primorcu, s kojim je 2002. osvojio Kup SCG.

Igrao je i za Marsej gdje je za četiri sezone osvojio po četiri titule prvaka i Kupa, a nastupao je i za Savonu (dva puta prvak LEN kupa), Pro Reko (osvajač prvenstva i Kupa), Galatasaraj (osvajač prvenstva i Kupa), Olimpijakos (šampion), a posljednje dvije godine karijere proveo je u Breši.

Bonus video: