Vičević: Deseto mjesto je neuspjeh, savjetujem UO da smijeni selektora

"Imali smo primjer ne tako davno da selektor Ranko Perović podnese ostavku nakon 5. mjesta na Svjetskom prvenstvu, pa sam očekivao i ostavku Gojkovića za 10. Kako to nije uradio, savjetujem predsjednika VPSCG Dejana Bajića i UO da razriješe selektora A selekcije", kaže Vičević
6855 pregleda 6 komentar(a)
Mirko Vičević, Foto: Vijesti
Mirko Vičević, Foto: Vijesti
Ažurirano: 06.09.2019. 13:11h

Upravni odbor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore tek treba da razmatra kakva je budućnost selektora seniorske reprezentacije Vladimira Gojkovića.

A ako UO bude slušao glas pojedinih članova Stručnog savjeta, promjene onda nisu nerealne nakon što je Crna Gora bila 10. na Svjetskom prvenstvu, što je najslabiji rezultat A tima u istoriji.

Mirko Vičević, član Stručnog savjeta i proslavljeni crnogorski vaterpolista nema dilemu da "ajkule" moraju da dobiju novog selektora.

"Ostvareni rezultat, najgori u istoriji crnogorskog vaterpola, ogroman je neuspjeh. Imali smo primjer ne tako davno da selektor Ranko Perović podnese ostavku nakon 5. mjesta na Svjetskom prvenstvu, pa sam očekivao i ostavku Gojkovića za deseto. Kako to nije uradio, savjetujem predsjednika VPSCG Dejana Bajića i UO da razriješe selektora A selekcije", kaže Vičević.

Stručni savjet broji šest članova. Pored Vičevića tu su i Dragan Samardžić, koji je i predsjednik, Miloš Mračević, Mario Brguljan, Srećko Uskoković i Nenad Franeta.

Sjednica SS održana je u srijedu, na njoj su se razmatrali izvještaji o radu i rezultatima svih selekcija koje su ljetos imale obaveze.

"Kao član SS imam pravo i obavezu da stručno savjetujem i iznesem svoje mišljenje, posebno u javnost, jer smatram da je ovo krupna stvar za naš vaterpolo i da treba da se čuje moj glas. Franeta, Uskoković i ja smo mišljenja da UO treba da smijeni selektora, preostala tri člana nisu imala stav na sjednici Stručnog savjeta i žele da tu odluku donese UO", istakao je Vičević.

Bonus video: