Počinje regionalna liga: Jadran kreće iz Splita

Preostale utakmice 1. kola igraju se za vikend. Primorac gostuje Šapcu, a Budva ide u Dubrovnik na megdan Jugu
1149 pregleda 0 komentar(a)
Jadran otvara sezonu protiv imenjaka, Foto: Marseille
Jadran otvara sezonu protiv imenjaka, Foto: Marseille
Ažurirano: 18.09.2019. 21:58h

Utakmicom Jadrana iz Splita i Jadrana iz Herceg Novog u srijedu (19 časova) počinje nova sezona regionalne A1 lige u vaterpolu.

Novljani i u ovu sezonu ulaze s ambicijama da jure finalni turnir regionalnog takmičenja, te da nastave dominaciju u domaćim takmičenjima, ali i sa novim trenerom - Petrom Radanovićem.

Radanović će, naime, samo preuzeti ulogu trenera od Vladimira Gojkovića, koji će biti samo šef stručnog štaba u sezoni 2019/20.

"Splićani su se pojačali sa nekoliko dobrih igrača i nisu lak rival. Ako budemo na nivou igre od prošle godine, približno našim mogućnostima, vjerujem da možemo da pružimo jak otpor", rekao je Radanović.

Jadran su ljetos napustili reprezentativci Slaven Kandić i Dragan Drašković, a doveden je hrvatski bek Marino Čagalj. Kandića će među stativama zamijeniti Petar Tešanović.

Naš šampion u novu sezonu ulazi u sastavu: Petar Tešanović, Marino Čagalj, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Kanstancin Averka, Petar Mijušković, Danilo Radović, Đuro Radović, Vladan Spaić, Nikola Brkić, Marko Petković (kapiten), Darko Đurović, Uroš Vučurović.

Preostale utakmice 1. kola igraju se za vikend. Primorac gostuje Šapcu, a Budva ide u Dubrovnik na megdan Jugu.

Bonus video: