Sjutra polufinala: Hrvatska juri četvrtu pobjedu zaredom protiv Srbije

"Odlučiće veća želja, agresivnost, a trebaće i malo sreće", rekao je Filip Filipović, najveći adut aktuelnog šampiona
96 pregleda 15 komentar(a)
Nikola Jakšić Vaterpolo reprezentacija Srbije Barselona 2018., Foto: Bcn2018/facebook
Nikola Jakšić Vaterpolo reprezentacija Srbije Barselona 2018., Foto: Bcn2018/facebook
Ažurirano: 25.07.2018. 19:35h

Polufinalni dueli na EP u vaterpolu igraju se sjutra - Srbija i Hrvatska će se sastati od 20.30, a Španija i Italija u 22 časa.

"Delfini" su na putu do polufinala bili bolji od Mađarske rezultatom 8:5, a u meč sa Hrvatskom ulaze nakon tri vezana poraza u međusobnim mečevima - na Svjetskom prvenstvu i dva u Kupu Evrope.

"Hrvatska je ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svjetski su prvaci, uvijek su među favoritima. Znamo kakav kvalitet imaju, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti. Odlučiće veća želja, agresivnost, a trebaće i malo sreće. Tri uzastopne pobjede im daju nadu da mogu ponovo da nas savladaju, a i mi smo svjesni da sve može da se dogodi. U seriji smo poraza protiv Hrvata i mislim da smo shvatili gdje smo griješili", rekao je Filip Filipović, najveći adut aktuelnog šampiona.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak najavljuje veliku borbu:

"Obje reprezentacije su obilježile posljednjih osam-devet godina u svjetskom vaterpolu. Srbiju uvažavamo, ali je se ne bojimo. Vjerujem da ćemo ponovo pobijediti i da ćemo ući u finale", istakao je Tucak.

Španci su eliminisali Grke (10:6) i plasirali se u polufinale EP poslije 12 godina. Sada ih čeka okršaj sa Italijanima, koji nisu imali milosti prema Rusiji (11:1).

"Nismo se zadovoljili plasmanom u polufinale. Želimo medalju", kazao je selektor Španaca David Martin.

Bonus video: