Janović kritikuje Vaterpolo savez: Potrebno je i da se malo umiješate u svoj posao...

"Crveni alarm je upaljen u vaterpolu, potrebne su konkretne akcije i konkretna rješenja i mnogo više kreativnosti da se vaterpolo zadrži na ovom nivou”, rekao je Janović
11436 pregleda 22 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Filip Roganovic
Nikola Janović, Foto: Filip Roganovic
Ažurirano: 09.10.2019. 14:41h

Ministar sporta Nikola Janović kazao je danas da je upaljen “crveni alarm” za vaterpolo u Crnoj Gori, te da očekuje da Vaterpolo savez ima mnogo aktivniju ulogu u rješavanju problema.

On je rekao da gorući problem nije seniorski tim, da tema nije selektor Gojković, već nove generacije.

“Teško da postoji inertniji i pasivniji savez, kada je riječ o našim nacionalniom sportovima, od Vaterpolo saveza. Sve te ljude znam, svi su mi dragi, zato i želim da budem principijelan i da ukažem na propuste. Frapantno mi je, a saznao sam prije par dana, da djeca u VK Primorac - 2004. godište, članovi generacije koja je nedavno osvojila srebro na EP u Bugrskoj, nemaju trenera, već idu u Budvu i sami trenriraju, zbog problema koje Primorac ima deset godina. Da sam sam na mjestu Vaterpolo saveza ne bih izlazio iz kancelarije predsjednika opštine i rukovodstva Primorca dok se to ne riješi. Da su jednom godišnje sjeli u prethodnih 10 godina, našli bi neko rješenje...”, kazao je Janović na konferenciji za medije.

“Smatram da je prioritet Vaterpolo saveza da nađe trenera i novac, a nije riječ o velikim sredstvima, da tu generaciju isprati na pravi način, nevezano za probleme Primorca. Ne možemo da pričamo o generacijama koje dolaze, a generacije nam propadaju”, naglasio je Janović.

On je rekao da očekuje aktivniju ulogu nacionalnog saveza “i zbog tog i zbog svih drugih problema”.

“Ne možemo samo da se priča da je situacija loša, a mi smo tu gdje smo. Potrebno je malo i da se umiješaš u svoj posao. Ne mislim samo na predsjednika saveza, već i na UO, direktore, funkcionere... Crveni alarm je upaljen u vaterpolu, potrebne su konkretne akcije i konkretna rješenja, kao i mnogo više kreativnosti da se vaterpolo zadrži na ovom nivou”, rekao je Janović.

Bonus video: