Želim da se nametnem i zaslužim šansu u Jadranu

Mladi crnogorski vaterpolista i biser kluba sa Škvera ovu sezonu igra na pozajmici u Vojvodini
1622 pregleda 0 komentar(a)
Luka Murišić, Foto: VK Vojvodina
Luka Murišić, Foto: VK Vojvodina
Ažurirano: 25.10.2019. 10:32h

U nešto manje od 12 mjeseci mladi crnogorski vaterpolista Luka Murišić je osvojio dvije medalje sa reprezentacijom.

U septembru 2017. je na Malti postao prvak Evrope sa U17 selekcijom, a prošle godine je stigla i srebrna medalja sa generacijom U19. iz Minska.

Murišić je dijete Jadran Carina, prije nekoliko mjeseci je potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom sa Škvera, sve je nagovještavalo da bi mogao da dobije ozbiljniju šansu i u prvom timu...

A onda, pomalo iznenađujuće i „ispod radara” za vaterpolo javnost u Crnoj Gori je promijenio sredinu - Jadran ga je na godinu pozajmio Vojvodini, članu regionalne A2 lige.

"Priznajem, u početku sam bio malo zatečen odlukom da budem poslat na pozajmicu. Ipak, sve to je sastavni dio sporta, normalno sam prihvatio savjet trenera i uprave kluba. Saigrači, prijatelji i porodica su mi pomogli da se lakše naviknem na novu sredinu i sada je u Novom Sadu sve kako treba", kaže za "Vijesti" mladi vaterpolista.

Želja za naredni period je jasna - da se vrati kući i zasluži šansu u Jadranu.

"Cilj mi je da na najbolji mogući način iskoristim priliku koja mi je ukazana kroz znatno veću minutažu i da steknem iskustvo koje može mnogo da mi znači kada se vratim u Jadran. Mislim da sam na dobrom putu da to i ispunim", jasan je bek, koji će 5. januara napuniti 20 godina.

Jadran i Murišić su, međutim, daleko jedan od drugog - Vojvodina je Lukina sadašnjost. Novosađani su nakon šest kola u A2 ligi na petom mjestu sa skorom od četiri pobjede i dva remija.

"Mislim da možemo daleko da doguramo ove sezone. Do sada smo pokazali da imamo kvalitet da se nosimo sa svima u A2 ligi, ali tek smo na početku sezone. Na meni je da dajem maksimum za Vojvodinu i da se nametnem", zaključio je Murišić.

Bonus video: