Gojković pozvao tri debitanta za duel sa Ukrajinom

Poziv su prvi put dobili Nikola Moskov, Dušan Banićević i Dušan Matković
1694 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti u utorak dočekuju Ukrajinu, Foto: Filip Roganović
Vaterpolisti u utorak dočekuju Ukrajinu, Foto: Filip Roganović

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača na koje računa za duel sa Ukrajinom na startu Svjetske lige.

„Ajkule“ sa Ukrajincima igraju u utorak u Nikšiću, a na Gojkovićem spisku su uglavnom mlade snage. Tu su i trojica debitanata - Dušan Matković iz Primorca, Dušan Banićević (Jadran Carine) i Nikola Moskov iz grčkog Apolona.

U nacionalni tim se vraća i centar njemačkog Špandaua Stefan Pješivac.

„S obzirom na to da igramo na startu sa protivnikom koji je znatno slabiji nego što smo navikli, i ekipom koja nije iz vrha svjetskog vaterpola, odlučili smo da damo šansu mlađim igračima. Da probamo neke igrače koji su manje igrali i koji nisu nastupali za A selekciju. Nadam se da će do utakmice svi biti zdravi, i da ćemo ovaj meč odraditi kako treba“, rekao je Gojković za sajt VPSCG.

Na spisku su: Dejan Lazović (Budva), Aleksa Ukropina (OSC, Mađarska), Stefan Vidović (Ortiđa, Italija), Bogdan Đurđić (Marsej, Francuska), Dušan Matković (Primorac), Nikola Moskov (Apolon, Grčka), Vladan Spaić, Dimitrije Obradović, Petar Tešanović, Dušan Banićević, Vlado Popadić, Đuro Radović, Marko Petković (Jadran Carine), Stefan Pješivac (Špandau).

FINA je, inače, nedavno promijenila format takmičenja Svjetske lige za Evropu, pa će u četiri grupe učestvovati po tri selekcije.

Novitet je i da će se svaki tim u grupi odigrati po dvije utakmice - po jednu od kuće i u gostima. „Ajkule“ tako u grupi čeka samo još meč sa Španiji u gostima 11. februara naredne godine.

Plasman u četvrtfinale obezbijediće dvije prvoplasirane ekipe, a zavisno od toga koja bude na tabeli, Crna Gora će saznati i narednog rivala.

Bonus video: