Još jedan favorit stiže u Igalo - moćna Barseloneta

Vaterpolisti Jadran Carina večeras (19) dočekuju Katalonce u 5. kolu grupe A Lige šampiona
285 pregleda 0 komentar(a)
Jadran traži prvu pobjedu, Foto: Lato Klodian
Jadran traži prvu pobjedu, Foto: Lato Klodian

Nakon mini serije gostovanja u Ligi šampiona, u Pireju i Berlinu, vaterpolisti Jadran Carina se vraćaju na domaći bazen - dočekaće Barselonetu u 5. kolu grupe A (19 sati).

I to je još jedan ozbiljan protivnik, protiv kojeg Novljani moraju da prevaziđu sopstvene mogućnosti da bi došli do pobjede. Ali, dva posljednja meča u Ligi šampiona nagovještavaju bolja izdanja, jer je Jadran i protiv Olimpijakosa i protiv Špandaua prokockao šansu za trijumf.

- Barseloneta je vrhunska ekipa, svake godine igra na finalnom turniru Lige šampiona i trenutno možda igra i najbolji vaterpolo. Ali, domaćini smo i vjerujem da možemo da iznenadimo za prvu pobjedu - kaže bek Marino Čagalj.

U prve dvije utakmice u Igalu Jadran je lako gubio od Juga i Solnoka.

- Po mom mišljenju, Barseloneta je među najbolje tri ekipe u Evropi. Sigurno je da će biti veoma teško i moramo da damo maksimum - poručio je centar Vladan Spaić.

Barseloneta je reprezentacija Španije u malom - lideri su golman Daniel Lopes Pinedo, Alberto Munaris, Felipe Perone, Blai Maljarać, te mladi centar Rođer Taulj. Kvalitet više daju srpski reprezentativac Milan Aleksić, te naturalizovani Italijan Mišel Bodega...

U prva četiri kola slavila tri puta, u prosjeku postiže 14,5 golova po utakmici, a jedini poraz upisala je od Juga u Dubrovniku.

Parovi grupe A - danas: Jadran Carine - Barseloneta (19), Olimpijakos - Špandau (19), Solnok - Jadran Split (19), Jug - Sintez (19);

Grupa B (sjutra): Mladost - Hanover (20.30), Marsej - Dinamo Tbilisi (20.30), Pro Reko - Ferencvaroš (20.30), Terasa - OSC (20.30).

Bonus video: