Mladi vaterpolisti krenuli u operaciju Svjetsko prvenstvo

SP se održava u Kuvajtu od 12. do 20. decembra
853 pregleda 0 komentar(a)
Mlada vaterpolo reprezentacija s trenerima Uskokovićem i Aleksandrom Aleksićem, Foto: Wpolo.me
Mlada vaterpolo reprezentacija s trenerima Uskokovićem i Aleksandrom Aleksićem, Foto: Wpolo.me

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore je počela pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 12. do 20. decembra u Kuvajtu.

Naša selekcija trenira na zatvorenom bazenzu u Nikšiću, a na spisku Veljka Uskokovića nalaze se: Nebojša Vušković, Miroslav Perković, Dušan Matković, Aljoša Mačić, Vuk Drašković, Alen Isljamović, Marko Milić, Đorđe Stanojević, Luka Murišić, Petar Mijušković, Danilo Radović, Marko Radanović, Martin Gardašević, Uroš Vučurović, Darko Đurović, Jovan Pržica, Dragan Marković, Savo Ćetković, Branko Franeta i Nenad Dragović.

Crna Gora je slobodna prvog dana u grupi C, 13. decembra rival je domaćin Kuvajt, a dan kasnije je duel sa Sjedinjenim Američkim Državama. Posljednji me u grupi je sa Iranom 16. decembra.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala.

U A grupi su Srbija, Japan, Južna Afrika, Hrvatska i Kina, grupu B čine Argentina, Kanada, Španija, Mađarska i Egipat, dok će u grupi D igrati Brazil, Grčka, Australija, Novi Zeland i Uzbekistan.

Bonus video: