Bez dileme u Splitu - Jadran ubjedljivo do prve pobjede

Novljani slavili rezultatom 12:6
2353 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Spaić, Foto: Savo Prelević
Vladan Spaić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2019. 17:02h

Jadran Carine je sve nesrećne poraze u Ligi šampiona ove sezone naplatio u Splitu - ubjedljivo je savladao imenjaka rezultatom 12:6 za prvu pobjedu u evropskoj eliti.

Dešavanja u prvih 16 minuta nisu nagovještavala ubjedljiv trijumf izabranika Petra Radanovića, jer se uglavnom igralo gol za gol.

A onda, nakon vođstva od 5:4 na poluvremenu, Jadran je zablistao u nastavku - serijom 7:0 je pobjegao na ogromnih 12:5, pa se u posljednjoj četvrtini pitanje pobjednika nije ni postavljalo.

"Bile su teške prve dvije četvrtine, kasnije smo došli do svog ritma i slavili na veoma teškom bazenu", kaže Radanović.

Kako je raznovrsno igrao crnogorski šampion vidi se i po napadačkom učinku, jer se čak devet igrača upisalo se u strijelce. Najefikasniji je bio Kanstantin Averka, koji je postigao tri pogotka, na dva se zaustavio Petar Mijušković...

"Čekali smo dugo na prvu pobjedu, konačno smo je i ostvarili. Uradili smo to potpuno zasluženo protiv dobre ekipe Jadrana", rekao je Mijušković.

Jadran je u prvih šest kola upisao pobjedu, remi i četiri poraza, a šansu da popravi skor ima već 9. decembra kada u Igalo stiže ruski Sintez.

Sintez je juče izgubio na svom bazenu od Špandaua 12:11, Jug je u Dubrovniku bio bolji od Solnoka (14:11), dok je remi viđen u duelu Barselonete i Olimpijakosa - 11:11.

"Želimo da trijumfom nad Sintezom zaokružimo polusezonu", istakao je Mijušković.

Tabela: Olimpijakos 16, Jug 15, Barseloneta 13, Solnok 9, Špandau 5, Jadran Carine, Jadran Split 4, Sintez 3.

JADRAN SPLIT - JADRAN CARINE 6:12 (2:4, 2:1, 1:4, 1:3)

Split - Bazen u Poljudu. Sudije: Marjai (Mađarska), Ahladiotis (Grčka).

Jadran Split: Anić, Burić 1, Zović 1, Bego, Butić 1, Pejković, Pauer, Vrdoljak, Visković 2, Delić 1, Čondić Kadmenović, Borovčić Kurir, Sučić.

Jadran Carine: Tešanović, Čagalj 1, Popadić 1, Obradović 1, Banićević 1, Averka 3, Mijušković 2, Vučurović, Đ. Radović 1, Spaić 1, Gardašević, Petković 1, I. Radović.

Bonus video: