Jadran protiv Sinteza: Traži se pobjeda za kraj još jedne uspješne godine

Novljani dočekuju ruski tim u 7. kolu grupe A
518 pregleda 0 komentar(a)
Jadran favorit protiv ruske ekipe, Foto: Savo Prelević
Jadran favorit protiv ruske ekipe, Foto: Savo Prelević

Jadran Carine je prije šest dana probio barijeru, pobijedio je prvi put u Ligi šampiona ove sezone, a u ponedjeljak (19 časova) ima veliku priliku da na trijumfalan način stavi tačku na 2019. godinu.

Novljani u 7. kolu grupe A dočekuju ruski Sintez u posljednjoj utakmici u ovoj godini i htjeli ili ne htjeli da priznaju, pripada im uloga makar blagog favorita u ovom meču. Pogotovo nakon što su savladali Jadran iz Splita u prethodnoj rundi...

"Poslije pobjede u Splitu nas očekuje izuzetno teška utakmica sa Sintezom. Svi vjerujemo da možemo do novog trijumfa, ali i znamo da to neće biti jednostavno ako svi ne budemo na visokom nivou. Nadam se i da će nam publika pomoći, da će nam biti osmi igrač", rekao je trener crnogorskog šampiona Petar Radanović.

I mladi golman Petar Tešanović zna koliko je bitan faktor domaći bazen.

"Igramo na svom bazenu i bilo bi veoma dobro da povežemo dva trijumfa, čime bismo sačuvali šanse da se borimo za plasman na finalni turnir", istakao je Tešanović.

Sintez dolazi u Igalo nakon tri uzastopna poraza, a do sada ih je upisao ukupno pet u prvih šest kola. Jedini trijumf upisao je u trećoj rundi kada je u Kazanju bio bolji od splitskog Jadrana rezultatom 16:11.

U ponedjeljak se igra još jedan meč 7. kola u grupi A. Na redu je derbi između lidera Olimpijakosa i drugoplasiranog Juga (17.30), dok su dueli Špandau - Solnok i Jadran Split - Barseloneta zakazani za petak.

Bonus video: