Rutinska pobjeda protiv Irana, za četvrtfinale protiv Mađara

Duel sa Mađarskom igra se u utorak od 14.10 po našem vremenu
659 pregleda 0 komentar(a)
Branko Franeta je postigao jedan gol, Foto: WC Kuwait
Branko Franeta je postigao jedan gol, Foto: WC Kuwait
Ažurirano: 16.12.2019. 15:42h

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore je upisala drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu.

U20 selekcija je bila bolja od Irana 17:6, a sjutra će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Mađarskom (14.10 časova po našem vremenu).

Tim Veljka Uskokovića je u posljednjem meču u grupi opravdao ulogu apsolutnog favorita, a najefikasniji u sigurnom trijumfu bio je Petar Mijušković - postigao je četiri gola iz isto toliko pokušaja.

Nebojša Vušković je upisao tri pogotka, Dušan Matković i Uroš Vučurović su postigli po dva, a po jedan Savo Ćetković, Aljoša Mačić, Danilo Radović, Miroslav Perković, Vuk Drašković i Branko Franeta.

"Nema mnogo toga da se kaže o Mađarima - biće izuzetno teško. Mađarska očekuje dobar plasman, a mi smo ubijeđeni da imamo šansu da odigramo kvalitetno. Rastemo iz meča u meč na SP i očekujem doprinos svakog pojedinca u osmini finala. Mađari su jaki na svim pozicijama - od centara, do bekova, golmana, ljevorukog napadača... Igraju prepoznatljivo, sa puno kretnji i kontranapada i to moramo da zaustavimo", rekao je Uskoković.

Crna Gora je tako osvojila treće mjesto u grupi C, iza Italije i Sjedinjenih Američkih Država, dok je Mađarska bila drugoplasirana u grupi B.

"Iran je poslužio kao trening za osminu finala i duel sa Mađarskom, koja je prepoznatljiva po odličnom kontranapadu i to moramo da zaustavimo. Imamo dva odlična centra i nadam se da to možemo da iskoristimo", istakao je Franeta.

Ako eliminiše Mađarsku, Crna Gora bi u četvrtfinalu igrala protiv Srbije.

Bonus video: