Mladi vaterpolisti srušili Mađare za plasman u četvrtfinale, naredni protivnik Srbija

Tim Veljka Uskokovića savladao favorita rezultatom 15:14
2731 pregleda 1 komentar(a)
Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: WC Kuwait
Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: WC Kuwait
Ažurirano: 17.12.2019. 18:16h

Mlada vaterpolo reprezentacija je napravila podvig i pokvarila računicu Mađarskoj, jednom od favorita na Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu.

Izabranici Veljka Uskokovića su u uzbudljivom meču osmine finala slavili 15:14 i nastavili put ka medalji, dok Mađarska potpuno neočekivano ide u borbu za plasman od 9. do 13. mjesta.

Naša selekcija je u nekoliko navrata imala tri gola prednosti, u finiš je ušla sa plus dva, ali su Mađari u posljednjem minutu mogli i do izjednačenja.

Bekovi crnogorskog tima su, međutim, odradili odličan posao u posljednjem napadu protivnika, pa Mađarska nije ni šutnula na gol.

Na 20 sekundi do kraja Uskoković je tražio tajm-aut, nakon čega je rutinski sačuvana prednost.

Nebojša Vušković je bio najbolji sa četiri pogotka, po tri puta su se upisali Savo Ćetković i Petar Mijušković, a po jednom Uroš Vučurović, Danilo Radović, Miroslav Perković, Dušan Matković i Branko Franeta.

Crna Gora će u četvrtfinalu sjutra igrati protiv Srbije, koja je prvim mjestom u grupi A osigurala direktan plasman među osam najboljih.

Naš nacionalni tim će biti oslabljen u četvrtfinalnom duelu nakon što je Fina na osnovu snimka kaznila kapitena Matkovića utakmicom neigranja zato što je udario mađarskog igrača.

Bonus video: