Vaterpolisti lako savladali Gruziju

Izabranici Vladimira Gojkovića slavili 16:10
1451 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija
Vaterpolo reprezentacija
Ažurirano: 03.01.2020. 19:34h

Niti su crnogorski vaterpolisti blistali na startu pripremnog turnira u Podgorici, niti je to u ovom momentu bilo očekivano u duelu sa mnogo skromnijim rivalom, selekcijom Gruzije.

"Ajkule" su u dosta sporom ritmu slavile 16:10 i rezultat je ono najvažnije što će se pamtiti iz susreta koji je odigran desetak dana pred Evropsko prvenstva koje počinje 14. januara u Budimpešti.

Crna Gora je u prvih 16 minuta dominirala, polako i sigurno kreirala i prednost od sedam golova (10:3) s kojom se otišlo na odmor. Pamtiće se u drugoj četvrtini napadačka sekvenca Bogdana Đurđića u seriji 5:0 kojom je Crna Gora otišla na 9:2 postigao četiri pogotka zaredom za manje od četiri minuta.

"Imali smo dobar start meča, ali bilo je dosta promašenih zicera iz kojih smo na drugoj strani i primali lake golove. Znalo se da imamo više kvaliteta od Gruzije, imali smo i pravi pristup utakmici, ali smo prethodnih dana naporno i trenirali. To je sigurno uticali na naš ritam", rekao je selektor Vladimir Gojković.

U drugom poluvremenu je napadački reagovao i tim koji vodi legendarni Revaz Čomakidze, ali nijednog momenta prednost našeg nacionalnog tima nije bila ispod plus pet.

Đurđić je sa četiri gola bio najefikasniji, Aleksandar Ivović i Vladan Spaić su upisali po tri, Nikola Murišić dva, a po jedan Draško Brguljan, Dimitrije Obradović, Đuro Radović i Dušan Matković. Trostruki strijelac za reprezentaciju čiju kapicu nosi i naš internacionalac Damir Crepulja bio je Marko Jelača.

U subotu je na programu duel sa Njemcima (17.30), u nedjelju meč sa Francuskom (11.15).

"To su mnogo ozbiljniji testovi za nas od Gruzije. Njemci su i na Svjetskom prvenstvu bili na visokom nivou, Francuzi godinama rastu i mogu da budu opasni", istakao je Gojković.

CRNA GORA - GRUZIJA 16:10 (4:2, 6:1, 2:4, 4:3)

Podgorica - Bazen SC "Morača". Gledalaca: 100. Sudije: Šop (Njemačka), Dervije (Francuska). Igrač više: Crna Gora 12 (6), Gruzija 6 (3). Peterci: Crna Gora 2 (2).

Crna Gora: Lazović (osam odbrana), Brguljan 1, Radović 1, Obradović 1, Vidović, Popadić, Matković 1, Đurđić 4, Ivović 3, Spaić, 3, Drašković, Murišić 2, Kandić (tri odbrane).

Gruzija: Šubladze (12 odbrana), Kavtaradze 2, Crepulja, Imnaišvili 1, Bitadze, Jelača 3, Jahaija, Bagaturija, Rurua 1, Magrakvelidze, Baraldi 1, Vapenski 2.

Bonus video: