Ubjedljive "ajkule": Plus osam protiv Njemačke

Posljednji meč na turniru naši vaterpolisti igraju u nedjelju protiv Francuske
1606 pregleda 2 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Luka Zeković
Draško Brguljan, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.01.2020. 19:01h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je upisala i drugu pobjedu na pripremnom turniru u Podgorici.

Nakon Gruzije (16:10), sada je bila još ubjedljivija protiv rivala s kojim će odmjeriti snage i na Evropskom prvenstvu u Budimpešti za desetak dana.

Savladala je Njemačku 19:11 i u nedjelju od 11.15 će za prvo mjesto na turniru igrati protiv Francuske.

Njemci su bolje počeli meč, golovima Reala su poveli 2:0 već u prva dva minuta, ali su "ajkule" do kraja četvrtine došli do plus tri (6:3), nakon čega je prednost samo rasla.

"Dobro smo počeli i dosta dobro završili utakmicu. Pogodili smo neke šuteve koje nismo protiv Gruzije, ali ovo nije pravo lice Njemačke. Može mnogo bolje i očekujem da to pokaže na Evropskom prvenstvu", rekao je crnogorski selektor Vladimir Gojković.

Bogdan Đurđić i Dragan Drašković su sa po četiri gola bili najefikasniji u našem timu, tri je postigao Marko Petković, po dva Aleksandar Ivović, Stefan Pješivac i Dušan Matković...

"Ovo je dobar trijumf protiv dobre ekipe. Nismo potcijenili rivala, mada su oni vjerovatno i kalkulisali i nije ovo realna razlika. Skrivale su se karte, radili smo to i mi, ali je uvijek dobro kada se slavi", istakao je Ivović i dodao:

"Nije ostalo još mnogo do početka EP. Radili smo naporno i zato ritam u našoj igri nije pravi na ovom turniru, jer su i ruke i noge i dalje teške", kazao je jedan od najboljih vaterpolista na svijetu.

CRNA GORA - NJEMAČKA 19:11 (6:3, 4:3, 3:3, 6:2)

Podgorica - Bazen SC „Morača”. Gledalaca: 100. Sudije: Dervije (Francuska), Berišvili (Gruzija). Igrač više: Crna Gora 7 (5), Njemačka 10 (5). Peterci: Njemačka 2 (2).

Crna Gora: Lazović, Brguljan, Radović 1, Petković 3, Čučković, Vidović, Matković 2, Đurđić 4, Ivović 2, Pješivac 2, Drašković 4, Murišić 1, Tešanović.

Njemačka: Šenkel, Rajbel 1, Van der Boš 1, Real 3, Šulc, Jingling 2, Štreleckij 3, Gilen, Restović, Ajdner 1, Ceh, Šiper, Tom.

Bonus video: