Gojković: Četvrtfinale cilj, sve preko - odličan rezultat

Gojković je u sastav prvi put uvrstio Petra Tešanovića, Stefana Vidovića, Stefana Pješivca i Dimitrija Obradovića
2041 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović

U izmijenjenom sastavu, sa čak četiri debitanta na velikim takmičenjima, vaterpolo reprezentacija Crne Gore ide na Evropsko prvenstvo sa minimalnim ciljem da se plasira u četvrtfinale.

Mjesto među osam najboljih donosi prolaz na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

"Idemo u Budimpeštu da pružimo najbolje što možemo. Cilj je da se plasiramo na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre gdje ćemo tražiti vizi za Tokio. Sve preko toga bio bi odličan rezultat", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Gojković je u sastav prvi put uvrstio Petra Tešanovića, Stefana Vidovića, Stefana Pješivca i Dimitrija Obradovića.

"Nadam se da smo izabrali 13 najboljih u ovom momentu. Do starta šampionata odradićemo par treninga sa reprezentacijom Srbije u Novom Sadu, i imaćemo dva lakša treninga pred početak prvenstva. Specifično je jer smo imali mali broj priprema, ali kako nama tako i ostalima. Ono što smo planirali to smo i uradili", kazao je Gojković.

Prvi meč na šampionatu Crna Gora igra 14. januara sa Slovačkom od 11 sati i 30 minuta, dva dana kasnije rival je Hrvatska od 20 i 30, a 18. januara Njemačka od 17 i 30.

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala.

U grupi B su Srbija, Rumunija, Holandija i Rusija.

U C grupi igraće Španija, Mađarska, Turska i Malta.

U D grupi se nalaze Italija, Grčka, Francuska i Gruzija.

Bonus video: