"Ajkule" iz Novog Sada stigle u Budimpeštu, Gojković: Znamo čemu težimo

Crna Gora turnir otvara utakmicom sa Slovačkom u utorak od 11 i 30
3745 pregleda 1 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore na jučerašnjem treningu sa Srbijom, Foto: DRAGAN GOJIC
Vaterpolisti Crne Gore na jučerašnjem treningu sa Srbijom, Foto: DRAGAN GOJIC

Još dva dana su ostala do početka Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Crnogorska reprezentacija danas je doputovala u Budimpeštu, nakon sparinga sa Srbijom, koji je bio završna faza priprema, nakon turnira u Podgorici i mečeva sa Francuskom, Njemačkom i Gruzijom

“To je možda i najjača ekipa u Evropi i vidjeli smo da ekipe sa kojima smo igrali nisu taj nivo. Prvog dana je bilo teško im pariramo, drugog je bilo mnogo bolje i mislim da nam je koristilo. Sudarili smo se sa najboljima i tako ulazimo u prvenstvo”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora turnir otvara utakmicom sa Slovačkom u utorak od 11 i 30.

“Forma se podizala, mislim da je blizu onoga što želimo. Bitno je da u meč sa Slovačkom uđemo na pravi način, još napedujemo i upišemo pobjedu”, rekao je Gojković.

Prava iskušenja su protiv Hrvatske i Njemačke. Pobjednik grupe ide direktno u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana selekcija razigravaju za prolaz.

Plasman među osam najboljih je cilj “ajkula”, jer bi time izborili plasman na kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre.

“Meč sa Njemačkom je ključan za ovu fazu, ali idemo korak po korak. Znamo čemu težimo”, zaključio je Gojković.

Stefan Vidović je prvi put na velikom takmičenju, pun motiva čeka početak.

“Jako sam srećan zbog prilike koja mi je ukazana. Mnogo puta sam bio blizu najboljeg tima, nisam odustajao i sada sam veoma ponosan što sam u reprezentaciji”, kazao je Vidović.

“Ajkule” na startu ne bi trebalo da imaju problema, Slovačka je najlakši rival u grupi.

“Radili smo kvalitetno, imali smo dobru atmosferu, a jako su nam koristile mini pripreme sa Srbijom. Imamo dobar raspored, ali najvažnije je da uđemo maksimalno ozbiljno u taj meč i napravimo dobar zalet za ono što nas čeka kasnije”, kazao je Vidović.

Bonus video: