To je meč bez prava na grešku: Crna Gora sa Njemačkom za korak bliže Tokiju

Crna Gora sjutra od 17 i 30 igra sa Njemačkom za drugo mjesto u grupi. Pobjeda donosi mnogo, jer će drugoplasirana selekcija iz grupe A u osmini finala igrati sa autsajderom Turskom
3686 pregleda 1 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aleksandra Krupanič
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aleksandra Krupanič

Od očaja do sjaja, od minus pet do šanse da iznenade – tako su crnogorski vaterpolisti odigrali meč sa Hrvatskom.

Gubili su 10:5, bili blizu ubjedljivog poraza, a stigli do 10:10 i imale napad za vođstvo. Na kraju 11:10 za favorita, ali je posljednja četvrtina pokazala da “ajkule” imaju potencijal i kvalitet da ostvare minimalni cilj i plasiraju se u četvrtfinale, koje donosi odlazak na olimpijski kvalifikacioni turnir.

“Igrali smo sa dosta oscilacija, u drugoj i trećoj četvrtini smo im dopustustili da igraju u ritmu koji im odgovara. U posljednjem periodu smo mi odigrali onako kako bi trebalo – agresivno, sa dosta plivanja, uspjeli smo da se vratimo. Žalimo što nismo preokrenuli, ali pokazali smo veliki karakter i stabilnost u teškim trenucima meča”, kazao je Dragan Drašković.

“Mislim da nismo igrali toliko loše, već da nismo koristili šanse koje smo stvorili. Bili smo u nekom grču, zbog toga smo vjerovatno imali i lošu realizaciju. Napravili smo veliki povratak, što će nam dosta značiti u narednim mečevima. Pokazali smo da možemo sa njima, a kad možemo sa njima – možemo sa svima”, naglasio je Stefan Pješivac.

Crna Gora sjutra od 17 i 30 igra sa Njemačkom za drugo mjesto u grupi. Pobjeda donosi mnogo, jer će drugoplasirana selekcija iz grupe A u osmini finala igrati sa autsajderom Turskom.

Poraženi ide na Mađarsku ili Španiju.

“To je utakmica godine, ona je važnija od svega. Meč sa Hrvatskom je bio bitan da probamo da igramo protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu. Žao nam je što nismo došli do boda, ali ništa se ne bi promijenilo. Nama pobjeda nad Njemačkom donosi to što želimo. Bolja smo ekipa, spremnija u svakom smislu. Svi očekuju pobjedu, ali momci će biti pod velikim pritiskom. Vjerujem da će izdržati sve i pobijediti”, kazao je trener Miloš Šćepanović.

Njemačka je poražena od Hrvatske na startu 17:9, u drugom kolu pobijedila Slovačku – 8:5.

“Igraju fizički veoma zahtjevan vaterpolo. 'Čupaće', a ako sudije ne budu to kažnjavale biće jako teško. Mogu da iznenade svakoga, pa i nas. Vjerujem da ćemo se prilagoditi i dobro spremiti za važnu utakmicu”, naglasio je Pješivac.

“To je ekipa koju ne smijemo da potcijenimo, mada mi ne možemo da potcijenimo nikoga, a posebno timove kao što je Njemačka. Oni igraju agresivnije od ostalih reprezentacija, ali nadam se da ćemo izvući pobjedu”, optimista je Drašković.

Crna Gora je prije dvije sedmice na turniru u Podgorici pobijedila Njemačku 19:11.

“Utakmica sa Hrvatskom je iza nas, a čeka nas odlučujući meč. Pobijedili smo ih u Podgorici, ali vjerujem da nisu pokazali sve što mogu, mada nismo ni mi. Biće drugačija utakmica, mnogo čvršća, a sudije puštaju igru sa više duela. Spremni smo na to, znamo što nas čeka i interesuje nas samo pobjeda”, kazao je Uroš Čučković.

Bonus video: