EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Ivović: Italijani očekuju i da nas lako pobijede, ali..

Crna Gora - Italija, srijeda od 16 sati
3367 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Ivović na meču sa Italijom u oktobru u Podgorici u okviru Svjetske lige, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Ivović na meču sa Italijom u oktobru u Podgorici u okviru Svjetske lige, Foto: Filip Roganović

Aleksandar Ivović je devet godina svoje karijere proveo u Italiji, posljednjih šest je član moćnog Pro Reka, simbola italijanskog vaterpola.

U bazenu je često na istoj strani sa gotovo svim asovima sjutrašnjeg rivala Crne Gore u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

"Čeka nas prava utakmica protiv šampiona svijeta. Devet godina igram sa gotovo svim njihovim reprezentativcima, sve su to vrhunski igrači. Tim je dobro posložen, ima odličnog trenera. Zadatak je težak pred nama, ali ako zatvorimo neke njihove karakteristike, koje su drugačije nego kod ostalih, možemo da uradimo nešto", kazao je Ivović.

Italijani su se, ističe Ivović, brzo, možda i najbrže od svih, prilagodili novim vaterpolo pravilima i stilu igre koji oni diktiraju, što su, uostalom, i pokazali osvajanjem svjetske titule.

"Ima tu dosta plivanja, uplivavanja, blokova u tranziciji. Ako im ne dozvolimo lake golove iz tranzicije i kontri, možemo da uvedemo utakmicu u egal i da im nabacimo pritisak. Oni možda očekuju i da nas lagano pobijede, ali ne mislim da će biti tako. Odigrali smo izvrsno u odbrani do sada, nadam se da možemo da nastavimo tako i da odigramo ozbiljnu utakmicu", kazao je Ivović.

Crna Gora je do četvrtfinala pokazala dosta, kaže Ivović.

"Igramo dosta dobro, stvari koje smo uvježbvali, mislim da funkciniošu, posebno u pozicionoj odbrani. Za Italijane je, ipak, potrebno još više i bolje, posebno u situacijama sa igračem više. Ako budemo realizovali šanse na početku meča, mislim da bi sve moglo da izgleda dosta dobro", zaključio je.

Utakmica Crna Gora - Italija igra se u srijedu od 16 sati.

Preporučujemo za Vas