Novljani u nemogućoj misiji protiv Solnoka

Prvi međusobni duel Jadrana i Solnoka je pokazao razliku u kvalitetu - gosti su bili dominantni, slavili su rezultatom 14:6, a u jednom trenutku su čak vodili i sa 10:0
94 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.02.2018. 19:30h

Jadran Carine nastavlja takmičenje u Ligi šampiona sa mnogo manjim entuzijazmom nego što je to bio slučaj prije posljednje utakmice u grupi koja je odigrana početkom mjeseca.

Novljanima je računicu u borbi za plasman na finalni turnir poremetio Sabadelj, koji je prije 20 dana slavio u Igalu sa 8:7 i učinio da Jadranove šanse za F8 budu bitno umanjene.

Crnogorski šampion je sada na petom mjestu na tabeli (četiri tima idu u završnicu), a realno je da ni nakon devetog kola neće biti bolje plasiran, jer ga sjutra od 18 časova čeka gostovanje Solnoku, aktuelnom prvaku Evrope i jednom od favorita za trofej.

"Ovaj duel je neka vrsta nemoguće misije, jer gostujemo prvaku Evrope, timu koji je jedan od najjačih u Ligi šampiona. U prvom meču u Herceg Novom nismo dobro prošli, a nadam se da ćemo sada ostaviti drugačiji utisak. Za moj tim i mene je čast što možemo da se nadmećemo sa prvakom Evrope i moramo da uradimo sve kako bismo u ovoj utakmici što duže bili u igri", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Otežavajuća okolnost za Jadran je i što Solnok ne smije da kalkuliše. Mađarski tim u osam mečeva do sada u grupi upisao pet trijumfa, dok je pomalo iznenađujuće gubio dva puta od Egera, kao i od Špandaua u Berlinu.

Solnok, čiju kapicu nose Viktor Nađ, Živko Gocić, Andrija Prlainović, Gabor Kiš..., trenutno dijeli treće mjesto sa Špandauom.

"Biće ovo jako težak duel. Znamo koliko je Solnok jak kod kuće i da nam šanse nisu velike. Na nama je da damo maksimum i da popravimo utisak iz prve utakmice u kojoj smo ubjedljivo poraženi", istakao je kapiten Novljana Marko Petković.

Prvi međusobni duel Jadrana i Solnoka je pokazao razliku u kvalitetu - gosti su bili dominantni, slavili su rezultatom 14:6, a u jednom trenutku su čak vodili i sa 10:0.

"Obaveza je da budemo bolji nego u tom susretu", jasan je Gojković.

U prvoj utakmici grupe B Pro Reko je bio ubjedljiv protiv Sabadelja u Kataloniji, slavio je sa 18:9 uz tri gola crnogorskog reprezentativca Aleksandra Ivovića.

Parovi 9. kola

Grupa A (srijeda): Hanover - Olimpijakos (17.30), Barseloneta - Partizan (19.15), Breša - Dinamo Moskva (20.30), OSC - Jug (20.30);

Grupa B (večeras): Sabadelj - Pro Reko 9:18; Srijeda: Solnok - Jadran Carine (18), Špandau - Steaua (19.30), Alfen - Eger (20.30).

Bonus video: