Gojković: Imamo šta da pokažemo, borićemo se za finale

U posljednjem duelu u Budimpešti, u finalu Svjetske lige 2018. godine, Crna Gora je savladala Mađare nakon peteraca i uzela zlato
2853 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Aleksandra Krupanič
Vladimir Gojković, Foto: Aleksandra Krupanič

Prije samo pet dana crnogorski vaterpolisti igrali su meč godine – protiv Njemačke.

U duelu sa Njemcima tražili su put do drugog mjesta u grupi, koje im donosi lakšeg rivala u osmini finala.

Sjutra će se “ajkule” boriti za finale, za medalju, nakon što su u četvrtfinalu iznenadili svjetske šampione, moćne Italijane.

“Nismo se vraćali na taj meč, jer smo ga odigrali na visokom nivou, a i da je bilo grešaka, nema potrebe da se vraćamo na to. Uložili smo ogromnu energiju, koja je sve pokrila, i sada želimo da u polufinalu budemo na tom nivou i da se borimo za finale”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Pobjeda nad Italijom utiče na samopouzdanje, ističe Gojković.

“Imaju još veću vjeru u sebe, a znamo da moramo da budemo na vrhunskom nivou. Znamo šta bi trebalo da uradimo i šta da zatvorimo. Mađari, prije svega, imaju šutere kakve nema nijedna selekcija na svijetu, ali igrali smo mnogo puta sa njima. Motiv će biti veliki, ako pristup bude kao protiv Italije, u šta ne sumnjam, imaćemo šta da pokažemo”, kazao je on.

Mađarska, jasno je, želi zlato na svom bazenu, želi olimpijsku vizu. U posljednjem duelu u Budimpešti, u finalu Svjetske lige 2018. godine, Crna Gora je savladala Mađare nakon peteraca i uzela zlato.

“U odnosu na taj meč vratili su Haraija i Deneša Vargu, koji je među dva-tri najbolja igrača svijeta. On je glava i duša njihovog tima. Od njega zavisi koliko će i drugi igrači dobiti prostora. Oni su mnogo jači nego tada, ali i mi smo iskusniji i imamo način da igramo sa njima”, zaključio je Gojković.