EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Mogu li "ajkule" konačno do bronze, Gojković: Bitno je da izdržimo pritisak na početku

Crna Gora u nedjelju od 17 i 30 igra sa Hrvatskom u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu
5283 pregleda 5 komentar(a)
Gojković, Foto: MTVA - Media Service Support and Asset Management Fund
Gojković, Foto: MTVA - Media Service Support and Asset Management Fund

Crnogorski vaterpolisti imaju medalje sa svih velikih takmičenja, osim olimpijsku, a nijednu bronzu.

Samo su tri puta na Olimpijskim igrama gubili mečeve za treće mjesto...

Šansu da prekinu taj niz imaće u nedjelju od 17 i 30, kada će se u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu sastati sa Hrvatskom.

Najteži mogući rival – tradicija je apsolutno na strani “barakuda”.

Crna Gora je, naime, posljednji put pobijedila sjutrašnjeg rivala na velikom takmičenju prije skoro sedam godina, u Svjetskoj ligi.

I u grupnoj fazi Evropskog šampionata u Budimpešti, Hrvatska je slavila 11:10, u meču u kome je vodila 10:5 uoči posljednje četvrtine...

“Oni su ekipa koja je došla po zlato, a sada želi bronzu. Protiv njih smo imali najveći minus na turniru, vratili se i mogli da preokrenemo. Znamo kako da im pariramo. Biće izuzetno važno da izdržimo početak meča i njihov pritisak, da im smanjimo šanse sa igračem više i da uvedemo utakmicu u egal. U takvoj situaciji možemo do medalje”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

“Ajkule” su juče u meču za finale poražene od Mađarske 10:8.

“Bila je to velika utakmica, vidjelo se da su momci imali veliki motiv i želju. Pravili smo greške, koje možda ne bismo pravili u mirnijoj atmosferi. Jasno je da smo imali šanse u uvodu meča, kada smo mogli da napravimo i veću razliku. Takođe, potrošio nas je meč sa Italijom, ušli smo u probleme sa isključenjima, imali smo skraćenu rotaciju...”, ponovio je Gojković.

Nakon sjutrašnjeg meča za medalju, kakav god ishod da bude, Crna Gora će se okrenuti kvalifikacijama za Igre u Tokiju, koje su krajem marta.

“Bitno je da svi momci koji su ovdje, a i oni koji su ostali kući, zdravi i spremni dočekaju mart. Predstoji naporan klupski ritam, imaćemo dvije sedmice priprema za kvalifikacije. Moraćemo da budemo minimum na nivou na kome smo sada”, naglasio je Gojković.

Preporučujemo za Vas