Hrvati su htjeli zlato, ali im ne fali motiva za bronzu: Medalja je medalja

" Treba čestitati Špancima, bili su bolji taman za gol, a mi sada moramo da se resetujemo", rekao je selektor "barakuda" Ivica Tucak
1515 pregleda 1 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Hrvatske, Foto: HVS.HR
Vaterpolo reprezentacija Hrvatske, Foto: HVS.HR
Ažurirano: 25.01.2020. 17:54h

Hrvatski vaterpolisti su na Evropskom prvenstvu u Zagrebu 2010. osvojili titulu, onda su na naredna četiri EP bili deveti, peti, sedmi, pa treći.

Sada žele da ponove rezultat iz Barselone 2018, iako su svi razočarani što u nedjelju ne igraju za zlato. Na putu do finala se ispriječila Španija, pa je realnost meč sa Crnom Gorom.

"Teška, neprospavana noć je iza nas. Treba čestitati Špancima, bili su bolji taman za gol, a mi sada moramo da se resetujemo. Moramo da turnir završimo pobjedom - čeka nas duel za bronzu i mi želimo da je osvojimo", rekao je selektor Ivica Tucak.

I Crna Gora i Hrvatska već sada znaju da će biti rivali i na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

"Plasman na Olimpijske igre je obaveza", dodao je Tucak.

Centar "barakuda" Luka Lončar cijeni Crnu Goru.

"To je fizički vrlo jak tim, možda i najmoćniji na turniru. Ima četiri beka u ekipi, igra čvrsto u odbrani, a u napadu oslobađa najboljeg šutera Aleksandra Ivovića. Dosta igrača igra zajedno u Herceg Novom, tako da su dobro uigrani, na čelu sa kvalitetnim selektorom. Ovo je drugačiji meč nego onaj u grupi, jer donosi mnogo više tenzije i stresa, odlučuje o medalji", kaže Lončar.

Bonus video: