Jadran sa Šapcem, Primorac u Zagrebu

Povratak na klupsku vaterpolo scenu, danas se nastavlja regionalna liga
1212 pregleda 0 komentar(a)
Jedan od Jadranovih junaka iz Budimpešte: Dimitrije Obradović, Foto: Savo Prelević
Jedan od Jadranovih junaka iz Budimpešte: Dimitrije Obradović, Foto: Savo Prelević

Januar je bio mjesec reprezentativnog vaterpola, prvi dan februara rezervisan je za povratak na klupsku scenu i regionalnu A1 ligu. Tri crnogorska predstavnika danas nastavljaju borbu - Jadran Carine želi u završnicu, Primorac i Budva imaju samo jedan cilj, da osiguraju opstanak.

Novljani su nakon osam kola na trećem mjestu, iza Juga i Mladosti, a prvi meč u 2020. odigraće kod kuće - u devetoj rundi rival je Šabac u Igalu (19 časova).

- Kreće drugi dio sezone, odmah moramo da budemo na nivou protiv tima koji ima kvalitet i koji ne smije da se potcijeni - rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Crnogorski šampion, dakle, mora odmah da „lansira“ čak petoricu igrača koji su prije samo šest dana vodili žestoku borbu i osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti - Đura Radovića, Dimitrija Obradovića, Vladana Spaića, Marka Petkovića i Petra Tešanovića, a duel protiv Šapčana biće i uvertira u nastavak Lige šampiona, jer Jadran već u srijedu gostuje Sintezu u Kazanju.

Primorac ide na noge šampionu. Gostuje Mladosti u Zagrebu (18) u duelu u kojem su mu objektivno male šanse da izbjegne poraz, ali i Kotorani znaju da na putu ka opstanku moraju prije svega da osvajaju bodove protiv ekipa približnog kvaliteta.

Budva nakon prvih osam kola ima samo tri boda, a ako želi da bude konkurentna u borbi za opstanak onda je pobjeda u večerašnjem okršaju protiv Partizana na svom bazenu (19) prioritet. Jedini tim koji su izabranici Draga Pejakovića do sada savladali je Šabac, i to u 7. kolu (12:6). U A2 ligi, Kataro 2020. godinu otvara duelom u Budvi protiv niškog Naisa. Taj meč počinje u 20.45.

Bonus video: