Gojković: Posjeta Manastiru je privatna stvar, ne želim da neko preko mog imena skuplja političke poene

"Moja posjeta je bila isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu. Želim da naglasim da nisam predstavljao VPSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kom svojstvu", saopštio je Gojković
45082 pregleda 275 komentar(a)
Gojković sa crnogorskim vaterpolistima tokom EP u Budimpešti, Foto: Aleksandra Krupanič
Gojković sa crnogorskim vaterpolistima tokom EP u Budimpešti, Foto: Aleksandra Krupanič
Ažurirano: 04.02.2020. 17:02h

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković obratio se javnosti sa željom da otkloni sve nedoumice oko posjete Cetinjskom manastiru, koja je prethodnih dana izazvala mnogo pažnje, kao i reakciju ministra sporta i mladih Nikole Janovića.

Gojković u saopštenju navodi:

"S obzirom na to da sam na putu, kasno sam vidio koliko je prašine u javnosti podigla moja posjeta Cetinjskom manastiru. Nikada nisam polemisao preko medija, ali uviđam da se dosta toga nepotrebnog umiješalo pa želim samo kratko da naglasim sljedeće:

Moja posjeta je bila isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu. Želim da naglasim da nisam predstavljao VPSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kom svojstvu. Mitropolit je u svom pozdravljanju okupljenih vjernika pozdravio posebno mene i čestitao uspjeh reprezentaciji, na čemu sam se ja, samo u svoje lično ime zahvalio na poklonu riječima:

"Tesko da puno toga sada mogu reći osim da mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovdje među vama i hvala vam na poklonu".

Ovo obraćanje želim da završim sa par zaključaka:

"Prva stvar je da ne želim da neko skuplja političke poene preko mene, niti mi je potrebna podrška te vrste, jer je poznato da se nikad nisam uključivao u politiku. Druga stvar je da odgovaram na poziv Crkve sa ponosom i to moje lično opredjeljenje nije od juče. Kao selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore svoje obaveze obavljam veoma predano i maksimalno odgovorno, posvećen ostvarivanju što boljih rezultata crnogorskog vaterpola. Na ovu temu se neću više oglašavati", saopštio je Gojković.

Bonus video: