Jadran nastavio seriju, san o F8 postaje realniji

Crnogorski šampion savladao Jadran iz Splita
1377 pregleda 0 komentar(a)
Postigao pet golova: Uroš Vučurović, Foto: Savo Prelević
Postigao pet golova: Uroš Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.02.2020. 20:59h

Vaterpolisti Jadran Carina su pobijedili peti put zaredom u Ligi šampiona i ta serija je krunisana - nakon trijumfa nad Jadranom iz Splita (14:11) crnogorski šampion je prvi put ove sezone došao na poziciju broj četiri na tabeli grupe A.

To je mjesto koje vodi na finalni turnir, o čemu se sve ovo vrijeme u Herceg novom više sanjalo nego realno razmišljalo.

Jadran je prve dvije četvrtine jurio prednost Splićana, a u trećoj preuzeo kontrolu, kasnije čak i i mirno priveo utakmicu kraju.

Izabranici Petra Radanovića su prvi put poveli u pretposljednjem minutu druge četvrtine (strijelac Dušan Banićević za 7:6), i to kao da je bio momenat koji je smirio protivnika, a domaćinu dao krila...

"Bilo je dosta isključenja, sudije su imale takav kriterijum. Na kraju je presudila odbrana, sveli smo protivnika na 11 golova", rekao je Radanović.

Uroš Vučurović je sa pet golova iz šest pokušaja bio najbolji pojedinac meča, Kanstantin Averka je postigao tri, dva Banićević, a po jedan Vlado Popadić, Danilo Radović, Nikola Brkić i Marko Petković.

"Odgovorili smo na provokacije protivnike i došli do važne pobjede. Primili smo neke lake golove na početku, ali smo se kasnije konsolidovali, došli do ritma koji smo željeli i zasluženo došli do tri boda", istakao je Vučurović.

Ovo je Jadranu sedmi trijumf u nizu u svim takmičenjima, ali i peti uzastopni u duelima sa imenjakom iz Splita.

Rezultati 9. kola: Jadran Carine - Jadran Split 14:11, Špandau - Sintez 15:8, Solnok - Jug 12:16, Olimpijakos - Barseloneta 9:15.

Tabela: Barseloneta 22, Jug 21, Olimpijakos 19, Jadran Carine 13, Solnok 12, Špandau 11, Jadran Split 4, Sintez 3.

JADRAN CARINE - JADRAN SPLIT 14:11 (4:4, 3:2, 3:2, 4:3)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Gomes (Španija), Birakis (Grčka).

Jadran Carine: Tešanović, Čagalj, Popadić 1, Obradović, Banićević 2, Averka 3, D. Radović 1, F. Gardašević, Vučurović 5, Spaić, Brkić 1, Petković 1, Đurović.

Jadran Split: Anić, Burić, Zović, Krapić, Butić, Pejković, Pauer, Vrdoljak, Visković, Delić, Šetka, Bego, Sučić.

Bonus video: