Vaterpolo budućnost: Stipendije za najtalentovanije, pomoć i za mlade plivače

“Nadam se da će iz ove grupe vaterpolista izaći reprezentativci, kao i iz one prve koju smo tada formirali. Želio bih da igrači to shvate na pravi način kao trud svih nas, države i saveza. Da igrači shvate kao stimulans i novi motiv u izvršenju svojih obaveza", kazao je selektor Vladimir Gojković
1141 pregleda 0 komentar(a)
Stipendisti VPSCG
Stipendisti VPSCG
Ažurirano: 27.02.2020. 15:09h

Najtalentovaniji vaterpolisti i plivači od danas su stipendisti VPSCG.

Ugovor o stipendiranju je potpisan sa 12 vaterpolista i sedam plivača, za šta će, kako je objavljeno, biti izdvojeno 39.850 eura.

"Upravni odbor VPSCG, u cilju stimulisanja potencijalnih vaterpolo reprezentativaca, u decembru 2016. godine, prvi put je osvojio odluku o stipendiranju vaterpolista, potencijalnih reprezentativaca”, podsjetio je VPSCG.

Na predlog selektora stipendije su tada dobili Vladan Spaić, Đuro Radović i Petar Tešanović, osvajači bronzane medalje na EP u Budimpešti ove godine, kao i Aleksa Ukropina, Dušan Banićević i Dušan Matković koji su bili u sastavu Crne Gore za duel protiv Španije u februaru u Ovijedu u okviru Svjetske lige, koji je Crna Gora ubjedljivo pobijedila.

Godinu kasnije stipendiju za najtalentovanijeg mladog vaterpolistu do 16. godine dobio je Miroslav Perković.

“Sve ovo jasno pokazuje da su procjene selektora i Stručnog savjeta za vaterpolo, kao i prihvatanje ove ideje od Upravnog odbora, koji je prvih godina primjene ove odluke pronašao i logistiku i dodatna sredstva za isplatu stipendija, bile dobre, da je napravljen dobar pravac kretanja i odabrana prava godišta igrača koji se stipendiraju", saopšteno je iz VPSCG.

Novi stipendisti od danas su Miroslav Perković, Marko Milić, Aljoša Mačić, Đorđije Stanojević, Alen Isljamović (Primorac), Luka Murišić, Darko Đurović, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Martin Gardašević, Vasilije Radović (Jadran) i Andrija Korać (Budva).

“Nadam se da će iz ove grupe vaterpolista izaći reprezentativci, kao i iz one prve koju smo tada formirali. Želio bih da igrači to shvate na pravi način kao trud svih nas, države i saveza. Da igrači shvate kao stimulans i novi motiv u izvršenju svojih obaveza", kazao je selektor Vladimir Gojković na konferenciji za novinare.

Stipendije su dobili plivači Boško Radulović, Ado Gargović, Nikola Šuka, Anđela Antunović, Antonije Kandić, Ljubica Bošković i Ilija Tadić.

"Za plivače su stipendije jako bitne, jer oni u klubovbima nemaju ugovore i nijesu finansirani. Stipendije će im koristiti. Na spisku je i troje plivača koji su kandidati za olimpijske igre i sredstva će im puno pomoći u daljoj pripremi. To su Boško Radulović, Ado Gargović i Anđela Antunović", kazala je selektor plivačke reprezentacije Danijela Franeta.

Direktor direktorata za sport Ministarstva sporta i mladih Miloš Lalević, kazao je da se 19 vaterpolista i plivača nalazi među 276 stipendiranih sportista koje ove godine ministarstvo kroz programe nacionalnih sportskih saveza sufinansira.

„Ta sredstva od preko 400 hiljada opredijeljena su za te namjene. To je još jedan način da se mladi sportisti dodatno motivišu za rad. Da im omogućimo još bolji ambijent, prostror i motiv za još jače treniraju. Svim stipendistima želim uspješnu takmičarsku godinu i da svojim radom zavrijede stipendije “, kazao je Lalević.

Bonus video: