Novljani vjeruju u senzaciju u Kataloniji

Jadran gostuje Barseloneti
950 pregleda 0 komentar(a)
Jadran ima četiri pobjede zaredom u Ligi šampiona, Foto: Savo Prelević
Jadran ima četiri pobjede zaredom u Ligi šampiona, Foto: Savo Prelević

Vaterpolisti Jadran Carina su u prošlom kolu preuzeli četvrto mjesto u grupi A Lige šampiona, a u srijedu ih čeka jedan od najtežih ispita u sezoni - duel sa Barselonetom u Kataloniji (19 časova).

Barseloneta je lider u grupi i jedan od favorita za evropsku titulu, pa Novljani znaju da im šanse uglavnom zavise od izdanja domaćina.

"Prije početka sezone nismo ni sanjali plasman na finalni turnir Lige šampiona, ali su momci pokazali da imaju kvalitet da pariraju najboljim timovima u Evropi. Imamo šansu i sve dok postoji borićemo se za mjesto na F8. Ipak, mislim da bi zaista bilo nerealno da prijetimo Barseloneti", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

U prvom dijelu sezone Jadran je propustio veliku šansu u Igalu, jer je Barseloneta slavila rezultatom 13:12, i to golom Felipea Peronea dvije sekunde prije kraja.

"Falilo nam je sreće da u tom meču stignemo makar do boda. Nastojaćemo da i sada budemo konkurentni Barseloneti, borićemo se da uvedemo meč u neizvjesnu završnicu. Ako se ukaže prilika da napravimo iznenađenje, zgrabićemo je", ističe Radanović.

Doba vijest je da se oporavio Đuro Radović, koji nije igrao još od Evropskog prvenstva u Budimpešti, ali će preskočiti večerašnji susret.

"Povreda koja ga je mučila od Evropskog prvenstva je ostala iza njega. Počeo je sa radom, biće spreman za najvažnije takmičenje u godini koja je u toku, a to je kvalifikacioni turnir za Olimpijske", jasan je trener crnogorskog šampiona.

Tim sa Škvera je u seriji od četiri trijumfa u Ligi šampiona - duel sa Barselonetom dočekuje nakon dvostrukih trijumfa protiv splitskog Jadrana i Sinteza iz Kazanja.

"Bilo je neizvjesno sa njima u Igalu, sigurno da će biti teško i u drugoj utakmici. Barseloneta je ekipa koja je godinama unazad u vrhu, uz to igra možda i najljepši vaterpolo, ali vjerujemo da ako nametnemo svoj ritam možemo da ugrozimo favorita", istakao je Marko Petković, kapiten Novljana i bivši igrač Barselonete.

Bonus video: