„Ajkule” od danas na turniru u Hamburgu

Crnogorski vaterpolisti počeli pripreme za paklene obaveze u martu u kojima ih čeka i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre
1110 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aleksandra Krupanič
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore boraviće do 14. marta u Hamburgu gdje će učestvovati na međunarodnom turniru. Biće to priprema za četvrtfinalni meč Svjetske lige sa Hrvatskom 17. marta u Podgorici, ali i ono mnogo važnije - kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se održati od 22. do 29. marta u Roterdamu.

Selektor Vladimir Gojković je za ovu akciju odabrao 18 igrača, s tim što će se Draško Brguljan ekipi pridružiti tek u subotu. Pored Brguljana, tu su Dejan Lazović, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Vlado Popadić, Slaven Kandić, te tandem Primorca Dušan Matković i Miroslav Perković. Njih dvojica danas putuju u Hamburg, jer su sinoć igrali meč regionalne lige protiv Partizana...

Na turniru u Njemačkoj će pored Crne Gore učestvovati i domaćin, Rumunija i Gruzija. Naša selekcija danas od 18 časova igra sa Gruzijom, sjutra je protivnik Rumunija (takođe od 18 sati), u posljednjem kolu u srijedu rival je Njemačka (19.30).

Nakon Njemačke, igrači će dobiti dan odmora, a 16. marta odradiće dva treninga u Podgorici. Duel sa Hrvatskom na programu je 17. marta od 18.30 sati.

Poznat je i kompletan raspored kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. „Ajkule” 22. marta igraju sa Turskom, potom slijede dueli sa Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom. U drugoj grupi su Hrvatska, Holandija, Njemačka, Rusija, Francuska i Rumunija. Tri prvoplasirane ekipe sa turnira izboriće plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Bonus video: