Radović: Malta je dobra uvertira za Španiju

"Malta je objektivno slabija ekipa od Francuza, ali sigurno je nećemo potcijeniti. Shvatićemo maksimalno ozbiljno taj meč", rekao je Đuro Radović
0 komentar(a)
Đuro Radović, Foto: Waterpolo.hu
Đuro Radović, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 17.07.2018. 12:27h

Crnogorski vaterpolisti imaju prvi slobodan dan na Evropskom prvenstvu u Barseloni, a i sjutrašnji može da se računa kao dan u kojem će imati samo ozbiljniji trening.

Jer, Crnu Goru čeka utakmica sa Maltom (17 časova), jednom od najslabijih ekipa na turniru, autsajderom koji teško može da izbjegne ubjedljiv poraz u duelu sa "ajkulama".

Crna Gora je na startu savladala Francusku sa 8:6, u tom meču se i namučila u napadu, dok je Malta poražena od Španije rezultatom 21:4.

Dakle, naši vaterpolisti su već upisali drugi trijumf, samo je pitanje kojom razlikom, iako se priželjkuje da u drugom kolu budu mnogo raznovrsniji u napadu nego što je to bio slučaj u ponedjeljak na otvaranju protiv "trikolora".

"Tri boda su tri boda, bez obzira na to na kako smo ih osvojili. Na svakom šampionatu prva utakmica je teška i specifična. Najvažnije je da smo pobijedili i taj meč ostavljamo iza nas", poručio je Đuro Radović, najmlađi član crnogorske ekipe u Barseloni.

Ta utakmica sa Francuskom je zaista bila specifična. Prvih desetak minuta Crna Gora je kontrolisala dešavanja u bazenu, imala tri gola prednosti, a onda ušla u kontraritam promašajima u napadima s igračem više.

Na kraju je čak i rizikovala trijumf koji je osigurao Aleksandar Ivović pogotkom za 8:6 minut i 25 sekundi prije kraja.

"Nismo puno analizirali utakmicu sa Francuskom i osvrćemo se narednim duelima. Malta je objektivno slabija ekipa od Francuza, ali sigurno je nećemo potcijeniti. Shvatićemo maksimalno ozbiljno taj meč, jer je dobra priprema za duel sa Španijom koji je najvažniji u grupi. Probaćemo da se još više podignemo kao ekipa, da uvježbamo napad, situacije s igračem više", dodao je Radović, koji se jednom upisao protiv Francuske.

Miloš Šćepanović je premijerni duel odgledao s klupe.

"Pobjeda je upisana i to je jedino važno. Naglašavali smo da je svaki početak težak. Dobro smo otvorili taj meč, imali dosta šansi, ali je i Francuska odigrala odlično. Nije na kraju rezultat bio ubjedljiv, ali svaka pobjeda je dobra", rekao je Šćepanović i nastavio:

"I pored nekih propusta, mislim da smo bili dobri u odbrani. Zadovoljni smo, vremena za neku detaljnu analizu nismo imali, sada slijedi taj duel sa Maltom koji ćemo odraditi bez problema. I onda da se posvetimo pripremi meča sa Španijom koji će vjerovatno odlučivati o prvom mjestu u grupi. Kažem - vjerovatno, jer mislim da Francuska ne može da priredi iznenađenje i pobijedi Španiju", istakao je iskusni čuvar mreže.

Nakon okršaja sa Maltom, Crna Gora u četvrtak ima dan odmora, a u petak od 22 časa je čeka derbi protiv "crvene furije".

Raspored 2. kola

Grupa A: Njemačka - Gruzija (12.30), Mađarska - Italija (20:30);

Grupa B: Crna Gora - Malta (17), Španija - Francuska (22);

Grupa C: Hrvatska - Turska (11), Grčka - Holandija (15.30);

Grupa D: Rumunija - Slovačka (14), Rusija - Srbija (18.30).

Bonus video: