Crna Gora se poigravala sa Njemcima i prošla na F8

"Ajkule" lako izašle na kraj sa Njemačkom - 14:4
50 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 18.02.2018. 18:18h

Crnogorski vaterpolisti će igrati na finalnom turniru u premijernom izdanju Kupa Evrope.

"Ajkule" su u presudnom duelu na turniru u Palermu deklasirale Njemačku rezultatom 14:4 i kompletirale listu od osam timova koji će od 5. do 8. aprila učestvovati u završnici, čiji organizator tek treba da bude poznat.

Timu Vladimira Gojkovića je za drugo mjesto u grupi (prva je Italija) bio potreban bod protiv Njemaca, ali o kalkulacijama nije bilo govora - izuzev prvog dijela prve četvrtine Crna Gora je gospodarila olimpijskim bazenom na Siciliji i bez ikakvih problema opravdala ulogu favorita.

Briljirao je Dragan Drašković, strijelac četiri gola u prvom poluvremenu (meč je završio sa pet), a Crna Gora je nakon 16 minuta igre imala plus sedam - 8:1.

Sve što su uradili Njemci bilo je da povedu sa 1:0 (pogodio je Denis Ajdner), a nakon toga je do izražaja došla razlika u kvalitetu. Tako je serijom 8:0 za svega desetak minuta naš nacionalni tim najavio siguran trijumf...

Ni u nastavku nije bilo opuštanja, razlika je konstantno bila osam ili devet golova, a najveću je potpisao Đuro Radović koji je iz peterca postavio konačnih 14:4 dva minuta i pet sekundi prije kraja.

Pored Draškovića, mrežu "pancera" su tresli Đuro i Aleksandar Radović (po dva puta), te Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Bojan Banićević i Marko Petković, koji su se upisali po jednom.

Iz grupe A, koja se igrala u Kečkemetu, na finalni turnir su prošli domaćin Mađarska, Francuska i Španija, dok su u Splitu najbolji bili Srbija, Grčka i Hrvatska.

Naši vaterpolisti će na F8 biti u grupi sa Srbijom, Hrvatskom i Francuskom.

Njemačka - Crna Gora 4:14 (1:3, 0:5, 2:4, 1:2)

Palermo - Olimpijski bazen. Gledalaca: 500. Sudije: Šapers (Holandija), Ahladiotis (Grčka). Igrač više: Njemačka 13 (2), Crna Gora 9 (7). Peterci: Crna Gora 1 (1).

Njemačka: Šenkel, Štreleckij, Van der Boš 1, Rajbel 1, Korbel 1, Jengling, Ilinger, Zeh, Štam, Šulc, Restović, Ajdner 1, Gec.

Crna Gora: Lazović, Brguljan, Banićević 1, Petković 1, Đ. Radović 2, A. Radović 2, Drašković 5, Ukropina 1, Ivović 1, Mišić 1, Vidović, Murišić, Šćepanović.

Bonus video: