Gojković: Važna pobjeda, ali ima još da se igra

"Najvažnije je da smo pobijedili, da smo pokazali dobar karakter, da smo vjerovali u sebe i kada smo gubili i vraćali se. Čestitam igračima, idemo dalje", rekao je Gojković nakom meča.
92 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Vaterpolisti Crne Gore, Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 16.02.2018. 20:42h

Komentarišići pobjedu na startu Kupa Evrope, selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković je kazao da je važan meč sa nezgodnom Rusijom bio kakav se i očekivao - težak.

"Važna pobjeda, ali ima još da se igra, turnir nije gotov. tri ekipe su izjednačene, može svašta da se desi do kraja. Očekivali smo da će biti težak meč, jer je Rusija ekipa koja ima fantastičan centarski tandem, tu smo imali dosta problema, posebno jer smo imali deficit na poziciji beka. Ali, najvažnije je da smo pobijedili, da smo pokazali dobar karakter, da smo vjerovali u sebe i kada smo gubili i vraćali se. Čestitam igračima, idemo dalje", rekao je Gojković nakom meča.

Najefikasniji u našoj selekciji u pobjedi protiv Rusije (9:8), sa tri gola, Aleksandar Ivović je istakao da je "utakmica bila veoma zahtjevna na fizičkom planu".

"Što smo i znali, jer Rusija igra takav vaterpolo, sa puno duela. A izuzetno su fizički pripremljeni. Na početku smo malo patili, rizikovali smo u prve dvije četvrtine, u kojima smo i dozvolili da nam “preplivavaju” preko glave, imali su dosta kontranapada, ali je Dejo Lazović bio na visini zadatka, možda je on večeras i bio igrač utakmice", rekao je Ivović.

"Najvažnije je da smo novo takmičenje otvorili sa izuzetno bitnom pobjedom, fali nam još jedna pobjeda u naredna dva meča da bismo obezbijedili plasman na završni turnir, što nam je i cilj. Važno je da što duže ostanemo u ovom takmičenju, igraju ga sve najbolje evropske reprezentacije, pa su za nas to izuzetno bitne utakmice, jako dobre provjere za ono što nas čeka ovog ljeta, a to je Evropsko prvenstvo u Barseloni", dodao je Ivović.

Crna Gora sjutra veče (20 sati) igra sa Italijom, koja je na startu bila bolja od Njemačke (16:4).

"Još jedan težak meč, pogotovo što smo imali veliku potrošnju protiv Rusije, dok je Italija igrala sa Njemačkom. Ali, znali smo kakav nam je raspored, probaćemo možda i sa malo većim rotacijama da odigramo meč kako treba", zaključio je Gojković.

Bonus video: