Ništa od F8 za Jadran, Mračević: Ovo je i moglo da se nasluti

"Kada smo dobili noviju informaciju od LEN da bi ipak moglo da se igra tek u septembru, znali smo da su šanse da se sezona završi veoma male", ističe direktor Jadrana
1175 pregleda 0 komentar(a)
Kraj evropske sezone za vaterpoliste Jadrana, Foto: Savo Prelević
Kraj evropske sezone za vaterpoliste Jadrana, Foto: Savo Prelević

Vaterpolisti Jadran Carina su prije prekida sezone zbog pandemije koronavirusa bili u poziciji koja im donosi plasman na finalni turnir Lige šampiona.

Držali su četvrto mjesto na tabeli grupe A, vjerovali da mogu u završnicu u kojoj bi učestvovalo osam timova.

Onda je sve stalo, a danas je Evropska plivačka federacija prelomila i objavila da je sezona u takmičenjima pod njenim okriljem završena...

Da li je ovakva odluka krovne vaterpolo i plivačke organizacije iznenađenje?

"Moglo je da se nasluti da će doći do ovoga", kaže direktor Jadrana Miloš Mračević i dodaje:

"Plan LEN je bio da se odigra F8 prvog vikenda avgusta. Ne bi se završio regularni dio, već bi n snazi bio plasman u trenutku kada je takmičenje prekinuta. Mi smo bili četvrti, išli bismo na završni turnir... Kada smo dobili noviju informaciju od LEN da bi ipak moglo da se igra tek u septembru, znali smo da su šanse da se sezona završi veoma male", ističe Mračević.

Odluka LEN mogla bi da znači da ni od fajnl-fora regionalnog takmičenja neće biti ništa. Na tom turniru je trebalo da se nađu Jadran, Jug, Mladost i Jadran iz Splita.

"Razmišljali smo da se fajnl-for odigra desetak dana prije Lige šampiona, da to bude i dobra priprema za F8, na kojem bi pored nas takođe učestvovali i Jug i Mladost. Sada je već sve drugačije... Možda je i regionalna liga i najlakša za okončati, jer je stanje na tabeli pred fajnl-for odraz kvaliteta i učinka u međusobnim duelima. Jug je prvi, Mladost druga, mi treći...", navodi Mračević.

Bonus video: