Važan korak ka F8: "Ajkule" na startu savladale Rusiju

Pobjeda protiv "zbornaje" mogla bi da bude i presudna u borbi za plasman na F8, s obzirom da sa turnira u Palermu prve dvije selekcije idu na završni turnir
59 pregleda 2 komentar(a)
Crna Gora - Rusija, vaterpolo, Foto: Wpolo.me
Crna Gora - Rusija, vaterpolo, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 16.02.2018. 18:25h

Crnogorski vaterpolisti na najbolji način su otvorili novo takmičenje pod okriljem Evropske plivačke federacije (LEN) - u tvrdom i neizvjesnom meču od prvog do posljednjeg minuta, "ajkule" su večeras u Palermu savladale Rusiju 9:8, u meču prvog kola grupe C.

Pobjeda protiv "zbornaje" mogla bi da bude i presudna u borbi za plasman na F8, s obzirom da sa turnira u Palermu prve dvije selekcije idu na završni turnir.

Utakmica nije dobro počela za izabraniKe Vladimira Gojkovića, nakon izjednačujućeg gola Aleksandra Ivovića za 1:1, Rusi su sa dva uzastopna gola (Kopceva i igrača Jadrana Merkulova) nakon prve četvrtine vodili 3:1.

Međutim, Crna Gora je u drugoj četvrtini zaigrala čvršće u odbrani, nije dozvolila Rusima da postignu ni gol, a do preokreta na poluvremenu je došla golovima Dragana Draškovića, Ivovića i Aleksa Ukropine.

Treću četvrtinu je Rusija otvorila sa dva uzastopna gola, povela je 5:4, a onda se do kraja dionice igralo gol za gol, s tim da je naša selekcija, golom Ivovića, dva minuta prije kraja, uspjela da izjednači na 6:6, i to je bio rezultat uoči početka posljednje četvrtine.

Odluka je pala u posljednja tri minuta, prvo je Filip Klikovac donio novo vođstvo "ajkulama" na 8:7, a onda je sve dileme riješio Aleksandar Radović, pogotkom koji je postigao na minut i 14 sekundi prije kraja, kada je Crna Gora prvi put na meču povela sa dva razlike.

Do kraja meča Rusi su samo uspjeli da ublaže poraz preko Bičkova...

Crna Gora sjutra veče (20 časova) igra protiv domaćina Italije, koja od 19.30 sati večeras igra sa Njemačkom.

Crna Gora će sa Njemačkom igrati u nedjelju, od 18 sati.

Crna Gora – Rusija 9:8 (1:3, 3:0, 2:3, 3:2)

Palermo - Olimpiijski bazen. Gledalaca: 200. Sudije: Periš (Hrvatska), Šejpers (Holandija), Igrač više: Crna Gora 10 (5), Rusija 10 (3).

Crna Gora: Šćepanović, Dr. Brguljan 1, Banićević, Petković, Đ. Radović, A. Radović 1, Drašković 2, Ukropina 1, Ivović 3, Mišić, Vidović, Klikovac 1, Lazović.

Rusija: Fedotov, Kiseljev, Odincov, Derevijankin, Kopcev 1, Harkov, Merkulov 2, Nagajev 1, Bičkov 2, Holod, Lisunov, Šepeljev 2, Ivanov.

Bonus video: